Overslaan en naar de inhoud gaan

Na honderd jaar laatste keer olifantenshow Heerlen

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 7:31

In Heerlen komt een einde aan een traditie van een eeuw: de olifantenshow.

Olifant Buba, die met circus Freiwald vanaf 10 september in Heerlen is, valt binnenkort onder het landelijke verbod om nog langer wilde dieren als tijgers, leeuwen en olifanten in circussen te laten optreden.

Uitgesteld
Voor- en tegenstanders voeren hierover al jaren een felle discussie. De laatsten hebben de strijd gewonnen: het is een kwestie van tijd dat er een verbod komt. Dat had eigenlijk op 15 september in moeten gaan, maar het besluit is uitgesteld.

Einde traditie
Uitstel betekent geen afstel, voorziet Frans Wolff, al decennialang groot promotor van circussen. Wolff betreurt dat aan een lange traditie een eind komt. "Door wilde dieren te verbieden, draai je een traditie de nek om en haal je de ziel uit een circus."

1915 al
Uit het archief van de circusvriend blijkt dat in 1915 in Heerlen al een circus met olifanten te zien was. Circus Freiwald mét Buba staat tot en met zondag 20 september op de hoek Unalaan/Heerenweg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gemeente Heerlen moet olifantenverbod handhaven'
Olifant Buba van circus Freiwald
PvdD: 'Olifant Buba moet weg bij Circus Freiwald'
Buba Circus Freiwald
Circus over Buba: 'Geen overtreding wet, maar bedankje'
Olifant Buba mag meereizen met circus Freiwald
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen