Overslaan en naar de inhoud gaan

Na herseninfarct en kilo's afvallen toch een Ironman-medaille

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 6:32

Vorig jaar woog hij nog 135 kilogram, maar zondagnacht lukte het Huub Biro uit Geulle dan toch. Hij finishte vlak na 00:00 uur als laatste tijdens de Ironman in Maastricht.

Na de 3,8 kilometer zwemmen en de 180 kilometer fietsen, had hij ruim zeven uur nodig voor de marathon richting de Markt in Maastricht.

Monstertocht
Huub
Biro werd vorig jaar nationaal nieuws toen hij als zwaargewicht inschreef voor de monstertocht. Hij had na een herseninfarct besloten om meer te gaan bewegen. Bas Diedereen begeleidde de chef-kok op weg naar die eerste Ironman. Biro viel toen ruim 25 kilo af, maar moest vlak na de start van de marathon opgeven. De 56-jarige restauranthouder hield de moed erin, en bereidde zich voor op de editie van 2016. Zondagnacht haalde hij de finish.

Middernacht
Het was nog even spannend of Huub een
Ironman-medaille zou krijgen. Formeel hebben de atleten die na middernacht finishen geen recht op de Ironman-titel. Organisator Emiel Frambach gaf Biro toch een medaille, omdat hij als geen ander het beste uit zichzelf haalde. "Binnen de spirit van Ironman past toch deze medaille", aldus Frambach tegen een emotionele Biro.

Lees hier meer over de Ironman.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen