Overslaan en naar de inhoud gaan

Na groot beeld Amalia nu miniatuurversies in de maak

Geplaatst opwoensdag 11 mei 2022 - 15:42

Na het metershoge Amaliastandbeeld laat Oranjefan Johan Vlemmix ook kleinere beeldjes van de kroonprinses maken.

Nederlands bekendste Oranjebewonderaar schonk prinses Amalia (18) tijdens Koningsdag in Maastricht een standbeeld op sokkel van drie meter hoog. "Er waren zoveel reacties uit het land. Fans vonden het super dat ik dit gedaan heb en nu komen er miniatuurversies", vertelt Vlemmix.

'Eerste exemplaren klaar'
Zelfs vanuit Duitsland zijn er volgens Vlemmix fanatiekelingen die een kleiner beeldje van de toekomstige koningin van Nederland willen bemachtigen. "Amalia is daar heel populair." De 63-jarige Brabander, die meerdere panden in Limburg bezit, laat 500 kleine Amaliabeeldjes produceren. "Ze worden in Italië gemaakt en de eerste exemplaren zijn al klaar."

Lees ook: Johan Vlemmix schenkt Amalia metershoog standbeeld

Betaalbaar voor iedereen
Het grote beeld is een 3D-print en gemaakt van kunststof. Dat betekent dat het beeld laagje voor laagje is opgebouwd. De minibeeldjes - die ongeveer 30 centimeter hoog zijn - worden niet geprint, maar geperst. "Dat gaat sneller. Anders wordt het ook allemaal te duur. Je wil de mensen iets gunnen en ik wil er geen geld aan verdienen. Ze moeten voor iedereen betaalbaar zijn", vindt Vlemmix.

Koninklijke winkel
Wanneer de eerste lading in Nederland aankomt en waar de beeldjes te koop worden aangeboden, moet de fan van het koningshuis nog uitzoeken. "Misschien online of biedt iemand zich aan om ze in een winkel te verkopen. Of ik begin een eigen koninklijke winkel in Limburg", aldus de zestiger.

Beeld staat in Beek
Zijn gigantisch cadeau aan de kroonprinses staat voor nu nog in Beek. Zodra Amalia een seintje geeft waar ze het beeld wil hebben, kan zijn 'presentje' vervoerd worden.

Bekijk hier de beelden terug van het levensgrote standbeeld van Amalia:

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen