Overslaan en naar de inhoud gaan

Na familiebezoek ook winkelen in België weer toegestaan

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2020 - 15:29

Limburgers mogen vanaf zaterdag 30 mei de grens met België weer oversteken om er te winkelen.

Andersom mogen Belgen ook weer de grens oversteken om in Nederland boodschappen te doen.

Passeren
Minister Pieter de Crem van Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Buitenlandse Handel meldt dat zaterdag in het Belgisch Staatsblad. Vrijdagavond kondigde hij al aan dat vanaf 30 mei Nederlanders en Belgen elkaars grenzen weer mogen passeren voor familiebezoek.

Lees ook: België zet grens open voor familiebezoek

Video: L1

Streng
Sinds 20 maart was de Belgische grens gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Alleen noodzakelijk verkeer, zoals woon-werkverkeer was toegestaan. Aan de grens verschenen wegversperringen en controles waren streng.

Tanken
De Belgische grensstreek is bij veel Limburgers populair, bijvoorbeeld om goedkoper te tanken. Ook dat mag weer vanaf zaterdag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen