Overslaan en naar de inhoud gaan

Na De Oost werpt Taihuttu zich op gabbercultuur

Geplaatst opdonderdag 27 mei 2021 - 15:58

De Nederlandse gabbercultuur wordt het onderwerp van de nieuwe film van de oorspronkelijk uit Venlo afkomstige filmregisseur Jim Taihuttu.

De film met de titel Hardcore Never Dies moet begin 2023 in de bioscopen te zien zijn.

Subcultuur
Het verhaal gaat over een student die de Rotterdamse gabberscene in duikt, en wordt volgens Taihuttu een ode aan 'misschien wel de enige echte oorspronkelijk Nederlandse subcultuur'. De opnames staan voor volgend jaar gepland.

Palmares
Taihuttu, die behalve filmer ook dj is bij Yellow Claw, brak als filmer door met Rabat. Met Wolf rees zijn ster nog hoger. Op dit moment oogst hij met zijn film De Oost over de Indonesische opstand tegen het Nederlands koloniaal regime lovende kritieken. Voor Wolf kreeg de regisseur, die ooit begon als cameraman bij Omroep Venlo, een Gouden Kalf.

Lees ook: Voor première al lof voor Taihuttu-film De Oost

Gabber
De gabbercultuur ontstond begin jaren negentig toen uit de housemuziek de hardere hardcore zich afsplitste. De stroming ontstond in Rotterdam, en leidde tot een subcultuur van vooral in trainingspakken gehulde kaalgeschoren liefhebbers van gabberfeesten als Thunderdome.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen