Overslaan en naar de inhoud gaan

Na De Dansmarathon: weken bijslapen en dansen

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 14:11

Het eerste dansje nà haar deelname aan De Dansmarathon zit er alweer op voor zumba-instructrice Johanna Gaasbeek uit Reuver: "De adrenaline giert nog door mijn lichaam", vertelt ze maandagmorgen bij Route Regio op L1.

Gaasbeek voegt daaraan toe dat ze de komende dagen en misschien wel weken gaat bijslapen.

Omgekiept
De 32-jarige Reuverse heeft last van vermoeide benen, maar ondanks dat is ze alweer in beweging gekomen. "We hebben zondag alweer een dansje gedaan. Dansen verzacht de pijn."

Video: L1

Kritiek
Over de vele reacties op het programma is ze kort. "Ik vind het belangrijker om te reageren op de vele positieve steun en reacties." Op de negatieve publiciteit wil ze niet reageren: "Natuurlijk zijn er wat mensen omgekiept. Maar wij maken het eigenlijk wel goed." Op de uitzending kwam veel kritiek. Veel kijkers vroegen zich af, of de beproeving voor de dansers niet onverantwoord zwaar was. Ook was er commentaar op het feit dat alle programma's van de zender moesten wijken voor het evenement, dat begon met vrolijke dansjes maar eindigde in dodelijk vermoeid geschuifel.

Volbracht
Hoewel ze met haar danspartner Bechir Ben Dhief (31) uit Ede de dansmarathon volbracht, won ze niet de hoofdprijs van 100.000 euro. De Zumba-instructeurs had meer rusttijd nodig dan een aantal andere deelnemende koppels.

Een miljoen
De finale van De Dansmarathon werd zaterdagavond door meer dan een miljoen mensen op televisie bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma werd vanaf donderdagavond bijna onafgebroken live uitgezonden op SBS6 en eindigde zaterdagavond.

Lees ook: Limburgse voltooit Dansmarathon, maar grijpt naast winst

De 100 tweetallen die meededen aan het televisieprogramma moesten 50 uur achter elkaar dansen. Ze mochten maximaal vijf uur pauze nemen om bijvoorbeeld te eten, drinken of slapen. Twintig koppels wisten zaterdagavond de marathon te volbrengen.

Lees ook: Johanna en Bechir swingen mee in SBS-dansmarathon

Niet makkelijk
Dat ging niet bij iedereen van een leien dakje. De EHBO-medewerkers moesten geregeld aantreden. Ook bij Gaasbeek en Ben Dhief ging het niet eenvoudig. In de laatste uren moesten ze regelmatig de dansvloer verlaten om even rust te nemen.

Tijdens De Dansmarathon verkocht De VriendenLoterij loten waarvan 40 procent van de opbrengst naar het Longfonds ging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen