Overslaan en naar de inhoud gaan

Na dagen carnavallen begint het schoonmaken

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:56

Vastelaovend 2019 zit erop en dat betekent voor schoonmakers werk aan de winkel. De straten in onder andere Venlo en Sittard werden woensdagmorgen al volop schoongemaakt.

Wie namelijk nu een rondje door Limburgse steden en dorpen maakt, komt nog vooral lege plastic bekers, rood-geel-groen versiering, confetti en - in Sittard- geplette sinaasappels tegen.

Uitdaging
Terwijl carnavalvierders zich op deze Aswoensdag opmaken voor het traditionele haring happen ter afsluiting van de vastelaovend, gaan schoonmaakploegen aan de slag om het straatbeeld weer te herstellen naar de staat vóór carnaval. "Het is leuk en een uitdaging om alles weer zo snel mogelijk schoon te krijgen", vertelt Frans Dieteren, eigenaar van een schoonmaakbedrijf.

Geurtjes weg
Zo wordt eerst de grootste rommel met een veegwagen opgeruimd, waarna de straten worden schoongemaakt. "Met name de eindreiniging moet perfect. De Markt in Sittard wordt natgespoten met heet water, zodat alle viezigheid en geurtjes weer weg zijn", legt Dieteren uit.

De schoonmaakploegen komen vaak de gekste dingen tegen tijdens het opruimen. "Van bankstellen tot olievaten waar muziekinstrumenten van zijn gemaakt. Je komt van alles tegen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen