Overslaan en naar de inhoud gaan

Na dagen carnavallen begint het schoonmaken

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:56

Vastelaovend 2019 zit erop en dat betekent voor schoonmakers werk aan de winkel. De straten in onder andere Venlo en Sittard werden woensdagmorgen al volop schoongemaakt.

Wie namelijk nu een rondje door Limburgse steden en dorpen maakt, komt nog vooral lege plastic bekers, rood-geel-groen versiering, confetti en - in Sittard- geplette sinaasappels tegen.

Uitdaging
Terwijl carnavalvierders zich op deze Aswoensdag opmaken voor het traditionele haring happen ter afsluiting van de vastelaovend, gaan schoonmaakploegen aan de slag om het straatbeeld weer te herstellen naar de staat vóór carnaval. "Het is leuk en een uitdaging om alles weer zo snel mogelijk schoon te krijgen", vertelt Frans Dieteren, eigenaar van een schoonmaakbedrijf.

Geurtjes weg
Zo wordt eerst de grootste rommel met een veegwagen opgeruimd, waarna de straten worden schoongemaakt. "Met name de eindreiniging moet perfect. De Markt in Sittard wordt natgespoten met heet water, zodat alle viezigheid en geurtjes weer weg zijn", legt Dieteren uit.

De schoonmaakploegen komen vaak de gekste dingen tegen tijdens het opruimen. "Van bankstellen tot olievaten waar muziekinstrumenten van zijn gemaakt. Je komt van alles tegen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen