Overslaan en naar de inhoud gaan

Na coronabesmetting kind niet meer hele klas naar huis

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 7:03

Als een kind in het basisonderwijs corona blijkt te hebben, hoeft vanaf maandag niet meer de hele klas naar huis. De maatregel is volgens het kabinet "in deze fase van de pandemie" te zwaar geworden.

De GGD kijkt samen met de ouders van een besmet kind met wie er nauw contact is geweest. Zijn er meerdere coronagevallen in één groep, dan kan de GGD nog wel adviseren om de hele klas naar huis te laten gaan.

Naar huis gestuurd
In de eerste schoolweek na de zomervakantie werden in Limburg in totaal dertig klassen en opvanglocaties naar huis gestuurd vanwege één of meerdere coronabesmettingen onder medewerkers of leerlingen. In Noord-Limburg moesten in die eerste week zeventien klassen in quarantaine, plus acht groepen van kinderdagverblijven. In Zuid-Limburg werden vijf klassen naar huis gestuurd in een week tijd.

Lees ook: Tientallen klassen naar huis na coronabesmetting

Goede begeleiding
De PO-Raad zei vorige week blij te zijn met de versoepelingen. Wel benadrukte de raad, die de basisscholen in Nederland vertegenwoordigt, dat scholen goede begeleiding moeten krijgen van de GGD in het bepalen wie er wel en niet naar huis moet na een besmetting in de klas. "Als leraar kun je moeilijk bepalen wat nu precies te veel contact is", aldus een woordvoerder.

De basisregels voor corona blijven wel gelden op basisscholen: bij verkoudheidsklachten moet een leerling of leraar zich laten testen en wie positief is, gaat in quarantaine.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen