Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Na carnaval, nu vasten en bezinning

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2016 - 15:22

Terwijl carnavalvierend Limburg nog in bed zijn kater verwerkt, haalt katholiek Limburg traditiegetrouw een askruisje.

In Wittem werd woensdagochtend de mis in het klooster goed bezocht.

Bezinning
Het kruisje luidt het begin in van de vastentijd die tot Pasen duurt. Tijdens deze periode van veertig dagen mogen gelovigen één maaltijd per dag eten. Ook is er veel ruimte voor bezinning. "Het askruisje is het symbool van vergaand leven. Je moet stilstaan bij het feit dat het leven niet altijd lol en plezier is. Daar moet je niet van schrikken maar als realiteit zien", aldus Pater Erinkveld.

Dit jaar is ook de actie IkPas2016 van start gegaan. De bedoeling is dat tijdens de vastentijd geen alcohol wordt gedronken. In Limburg doen zo'n duizend mensen mee.

Lees ook: Duizend Limburgers 40 dagen zonder alcohol.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Klooster Wittem houdt opruiming
Graffiti-variant op heilige Gerardus in Wittem
Grensregio: 'Zorgen over vreemdelingenhaat'
Voor fietsers gevaarlijke Wittemer Allee op de schop
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen