Overslaan en naar de inhoud gaan

Na actiedag Giro555 voor Oekraïne 106 miljoen euro opgehaald

Geplaatst opmaandag 7 maart 2022 - 20:52

De landelijke actiedag van Giro555 voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne heeft maandag een hoogtepunt bereikt. Ruim 106 miljoen euro is er opgehaald.

Het is een voorlopig eindbedrag, want doneren kan nog. Met de opbrengst bieden de hulporganisaties achter Giro555 noodhulp aan getroffen Oekraïners, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater.

Radio- en televisiezenders
Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties werd 28 februari opengesteld voor hulp aan Oekraïne. Op maandag werd een landelijke actiedag georganiseerd om extra geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, waar verschillende radio- en televisiezenders aan meewerkten. Ook L1 Radio stond in teken van de actie.

Lees ook: Limburgers in actie voor Oekraïne: hier kan je helpen

Kleiner
Maar er zijn ook kleinere inzamelingsacties in Limburg. Zo stond L1-verslaggever Ruud van Broekhoven in Mechelen:

Video: L1

Opvang Oekraïners
Onlangs heeft het Rijk bepaald dat de 25 Nederlandse veiligheidsregio's op korte termijn allemaal 2000 Oekraïense vluchtelingen moeten opvangen. Dat gaat volgens de veiligheidsregio's lukken. Dat zeiden zij voorafgaand aan het Veiligheidsberaad in Utrecht. Zij denken onder meer aan hotels, leegstaande kantoorpanden en bij particulieren. "Wij hebben alleen nog een duidelijke opdracht van het kabinet nodig", zegt voorzitter Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen