Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Na 130 jaar open: het klooster van Sint Odiliënberg

Geplaatst opzondag 15 april 2018 - 8:30

De zusters van de Kanunnikessen in het klooster van Sint Odiliënberg openen zondag hun deuren voor het publiek. Dat is voor het eerst in 130 jaar.

Het grootste deel van het klooster is normaal niet toegankelijk voor mensen van buitenaf. Tijdens de open dag is in principe alles te zien, behalve de privé-vertrekken van de zusters.

Stijl
Het klooster Priorij Thabor bestaat uit een voormalige meisjesschool, het slotklooster en een kloostergang. Alle drie de gebouwen vormen een geheel, maar hebben wel een andere stijl.

Tijdens de open dag geven de zusters Kanunnikessen zelf rondleidingen door het gebouw.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen