Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze laserstraal maakt Venlonaren ongerust

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 6:20

De politie in Venlo heeft verschillende ongeruste telefoontjes gehad van mensen die donderdagavond een felgroene laserstraal boven de stad zagen.

Volgens de politie gaat het niet om een kwajongensstreek, maar om een proefproject van de gemeente Venlo. Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat aan L1 weten dat het voor hun ook een verrassing is. Ze zoeken op dit moment uit of het inderdaad iets van de gemeente is.

Geen informatie
Op Facebook verwijst de politie mensen door naar de pagina van de gemeente, maar daarop is geen informatie te vinden over een project met een laserstraal. Ook de komende nachten is de felgroene streep in de lucht mogelijk nog te zien in Venlo, zegt de politie.

Verboden
Het komt af en toe voor dat kwajongens met laserpennen schijnen. Die zijn schadelijk voor de ogen als je erin kijkt. Soms worden de pennen gebruikt om piloten van helikopters of vliegtuigen opzettelijk te verblinden. De verkoop van sterke laserpennen is in Nederland verboden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen