Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 17:54

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

De politie vermoedt dat het katachtige dier, dat de aanrijding op de A2 bij Born niet overleefde, van het ras savannah is. "Wij weten niet waar dit beest vandaan komt of thuis hoort", schrijft de politie op Facebook.

Kasteelpark Born
Verschillende mensen reageren op de Facebookpost of het niet één van de twee Savannah-katten van kasteelpark Born betreft. Daar rinkelt vanaf
8:30 uur zaterdagochtend al de telefoon. "Bij ons zitten allebei de katten nog in het hokje", laat een woordvoerder van het park weten.

Onzekerheid kattenras
De woordvoerder vermoedt 'aan het gewicht te zien', dat het om de katachtige serval zou gaan. Iets wat de Dierenbescherming Limburg zaterdagavond ook bevestigt. "De kat, een Serval, is door de politie bij ons binnengebracht. Het dier heeft een Duitse chip. Via de Duitse databank proberen wij in contact te komen met zijn eigenaar", schrijft de Dierenbescherming op Facebook.

Indrukwekkend beest
De aanrijding vond plaats op de A2 richting Eindhoven, ter hoogte van Nedcar en tankstation het Anker. "Wij komen graag in contact met de eigenaar van dit indrukwekkende beest", schrijft de politie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen