Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 17:54

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

De politie vermoedt dat het katachtige dier, dat de aanrijding op de A2 bij Born niet overleefde, van het ras savannah is. "Wij weten niet waar dit beest vandaan komt of thuis hoort", schrijft de politie op Facebook.

Kasteelpark Born
Verschillende mensen reageren op de Facebookpost of het niet één van de twee Savannah-katten van kasteelpark Born betreft. Daar rinkelt vanaf
8:30 uur zaterdagochtend al de telefoon. "Bij ons zitten allebei de katten nog in het hokje", laat een woordvoerder van het park weten.

Onzekerheid kattenras
De woordvoerder vermoedt 'aan het gewicht te zien', dat het om de katachtige serval zou gaan. Iets wat de Dierenbescherming Limburg zaterdagavond ook bevestigt. "De kat, een Serval, is door de politie bij ons binnengebracht. Het dier heeft een Duitse chip. Via de Duitse databank proberen wij in contact te komen met zijn eigenaar", schrijft de Dierenbescherming op Facebook.

Indrukwekkend beest
De aanrijding vond plaats op de A2 richting Eindhoven, ter hoogte van Nedcar en tankstation het Anker. "Wij komen graag in contact met de eigenaar van dit indrukwekkende beest", schrijft de politie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen