Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 17:54

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

De politie vermoedt dat het katachtige dier, dat de aanrijding op de A2 bij Born niet overleefde, van het ras savannah is. "Wij weten niet waar dit beest vandaan komt of thuis hoort", schrijft de politie op Facebook.

Kasteelpark Born
Verschillende mensen reageren op de Facebookpost of het niet één van de twee Savannah-katten van kasteelpark Born betreft. Daar rinkelt vanaf
8:30 uur zaterdagochtend al de telefoon. "Bij ons zitten allebei de katten nog in het hokje", laat een woordvoerder van het park weten.

Onzekerheid kattenras
De woordvoerder vermoedt 'aan het gewicht te zien', dat het om de katachtige serval zou gaan. Iets wat de Dierenbescherming Limburg zaterdagavond ook bevestigt. "De kat, een Serval, is door de politie bij ons binnengebracht. Het dier heeft een Duitse chip. Via de Duitse databank proberen wij in contact te komen met zijn eigenaar", schrijft de Dierenbescherming op Facebook.

Indrukwekkend beest
De aanrijding vond plaats op de A2 richting Eindhoven, ter hoogte van Nedcar en tankstation het Anker. "Wij komen graag in contact met de eigenaar van dit indrukwekkende beest", schrijft de politie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen