Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze bloempotten blijken actie tegen bijensterfte

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 13:25

De tientallen bloempotten en plantjes die donderdag opdoken in Tegelen, waren een actie tegen de bijensterfte in Nederland. Ook werden er meerdere tegels uit de straat weggehaald.

Een woordvoerder van de gemeente laat aan L1 weten dat de burgemeester een anonieme brief heeft ontvangen van 'The Great Team'. Zij hebben laten weten dat het een actie was tegen bijensterfte in Nederland.

Gevaarlijke situaties
De bloemen zijn onder meer opgedoken in de Kerkstraat, de Grotestraat, de Raadhuislaan en op het Wilhelminaplein. Bovendien zijn er meerdere tegels uit de straat weggehaald. "De gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door het weghalen van tegels, hebben we meteen aangepakt. De tegels liggen weer goed."

Ook is op de Raadhuislaan een grasveld waarin bloemen zijn geplant, die samen het woord 'great' vormen, hersteld. "Uiteindelijk zal alles terug gebracht worden naar het oude. Wij zijn in ieder geval minder blij met de manier waarop de actievoerders aandacht vragen."

Geen actie
De bloemen waren voorzien van een kaartje waarin wordt verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat. "Wij zijn niet op de hoogte van enig evenement", laat de woordvoerder weten.

De gemeente zal juridisch geen actie ondernemen.

Lees ook: Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen