Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze bloempotten blijken actie tegen bijensterfte

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 13:25

De tientallen bloempotten en plantjes die donderdag opdoken in Tegelen, waren een actie tegen de bijensterfte in Nederland. Ook werden er meerdere tegels uit de straat weggehaald.

Een woordvoerder van de gemeente laat aan L1 weten dat de burgemeester een anonieme brief heeft ontvangen van 'The Great Team'. Zij hebben laten weten dat het een actie was tegen bijensterfte in Nederland.

Gevaarlijke situaties
De bloemen zijn onder meer opgedoken in de Kerkstraat, de Grotestraat, de Raadhuislaan en op het Wilhelminaplein. Bovendien zijn er meerdere tegels uit de straat weggehaald. "De gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door het weghalen van tegels, hebben we meteen aangepakt. De tegels liggen weer goed."

Ook is op de Raadhuislaan een grasveld waarin bloemen zijn geplant, die samen het woord 'great' vormen, hersteld. "Uiteindelijk zal alles terug gebracht worden naar het oude. Wij zijn in ieder geval minder blij met de manier waarop de actievoerders aandacht vragen."

Geen actie
De bloemen waren voorzien van een kaartje waarin wordt verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat. "Wij zijn niet op de hoogte van enig evenement", laat de woordvoerder weten.

De gemeente zal juridisch geen actie ondernemen.

Lees ook: Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen