Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze bloempotten blijken actie tegen bijensterfte

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 13:25

De tientallen bloempotten en plantjes die donderdag opdoken in Tegelen, waren een actie tegen de bijensterfte in Nederland. Ook werden er meerdere tegels uit de straat weggehaald.

Een woordvoerder van de gemeente laat aan L1 weten dat de burgemeester een anonieme brief heeft ontvangen van 'The Great Team'. Zij hebben laten weten dat het een actie was tegen bijensterfte in Nederland.

Gevaarlijke situaties
De bloemen zijn onder meer opgedoken in de Kerkstraat, de Grotestraat, de Raadhuislaan en op het Wilhelminaplein. Bovendien zijn er meerdere tegels uit de straat weggehaald. "De gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door het weghalen van tegels, hebben we meteen aangepakt. De tegels liggen weer goed."

Ook is op de Raadhuislaan een grasveld waarin bloemen zijn geplant, die samen het woord 'great' vormen, hersteld. "Uiteindelijk zal alles terug gebracht worden naar het oude. Wij zijn in ieder geval minder blij met de manier waarop de actievoerders aandacht vragen."

Geen actie
De bloemen waren voorzien van een kaartje waarin wordt verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat. "Wij zijn niet op de hoogte van enig evenement", laat de woordvoerder weten.

De gemeente zal juridisch geen actie ondernemen.

Lees ook: Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen