Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze aankondiging Pinkpop voedt speculaties

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 11:25

Met een cryptisch '1311191000' op website en social media kondigt Pinkpop aan woensdagochtend met nieuws te komen.

Die aankondiging leidt, uiteraard, tot het nodige gespeculeer bij de festivalliefhebbers die hun zinnen al hebben gezet op de 51ste editie van het festival.

Mosterd
Het geruchtengegons spitst zich vooral toe op een mogelijke headliner. Omdat bands hun tournee steeds vroeger plannen, komt de traditionele Pinkpop-presentatie in het voorjaar vaak als mosterd na de maaltijd. De headliners worden namelijk vaak in het najaar al bekend.

Lijstje
Op websiteblog Festileaks staat in ieder geval al een lijst met mogelijke artiesten die eind juni in Landgraaf acte de présence zouden kunnen geven. Sommige van die artiesten stonden al vaak op Pinkpop, anderen lieten Landgraaf tot dusver links liggen.

Oude rot Young
Neil Young staat vrijwel ieder jaar in het speculeerlijstje, een artiest waarvan we weten dat hij ook hoog op de verlanglijst van Pinkpopbaas Jan Smeets prijkt. Dat de Canadees in 2020 op Pinkpop te zien is, is zowaar een serieuze optie. De 74 jaar oude Young bracht onlangs weer eens een plaat uit en gaat komend jaar weer op touren. Al wil dat niet per se iets zeggen: ook dit jaar deed Neil Young Europa aan, maar dat deed hij pas een maand na Pinkpop.

The Who?
Van dezelfde generatie als Young is The Who. De Britse Modrockers bestaan al sinds 1964 maar stonden nog nooit op Pinkpop. Er komt in ieder geval na 30 jaar een nieuwe plaat en een tour die in maart van start gaat, dus een optreden in Landgraaf eind juni valt niet uit te sluiten. Jan Smeets zou er in ieder geval blij mee zijn.

I won't do what you tell me
In de geruchtenmolen draaien ook weer enkele oude bekenden mee. Lang geleden, in de gruizige jaren 90, gaven Pearl Jam en Rage Against The Machine legendarische optredens op Pinkpop. Die laatste band komt na jaren weer met een nieuw album en met een tour. Liefhebbers verheugen zich ongetwijfeld om gezellig 'Fuck You I Won't Do What You Tell Me' mee te zingen met voorman Zack de la Rocha. Het optreden van Pearl Jam in 1992 is officieel uitgekozen tot het beste Pinkpop-optreden ooit, en met toegiften in 2000 en 2018 wordt ook nu weer gehoopt op een terugkeer van die band.

Peppers
Ook de Red Hot Chili Peppers worden weer genoemd. In 1988 stonden ze al op Pinkpop met hun toen nog vurige mengeling van funk, rap en rock. Dat deden ze de afgelopen 30 jaar nog drie keer dunnetjes over. Een week voor Pinkpop staan ze in ieder geval op een festival in Italië, dus wat weerhoudt ze van een vijfde bezoek aan Landgraaf? En dan weten we nog niet eens welke lokale helden straks het festival openen.

Lees ook: Deze acts kunnen nog Pinkpop-opener worden

Penningen
Maar niks is nog zeker. De lijst met speculaties is nog lang. Komen Eminem of Coldplay alsnog, nadat ze de jubileumeditie dit jaar aan zich voorbij lieten gaan? Weet Bruce Springsteen Landgraaf voor een derde keer te vinden? Komt Krezip weer eens bij elkaar? We weten niet eens of de mysterieuze aankondiging überhaupt iets te maken heeft met de line-up. Het zou zomaar een nieuwtje van persoonlijke aard kunnen zijn van festivalbaas Jan Smeets. De aankondiging van early-bird tickets, zoals veel andere festivals al jaren doen? Of stroomt er komend jaar ander bier uit de kranen? Misschien worden de ouderwetse bierpenningen vervangen door elektronisch betalen? We weten het woensdag.

1311191000 Pinkpop
Afbeelding: pinkpop.nl
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen