Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze aankondiging Pinkpop voedt speculaties

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 11:25

Met een cryptisch '1311191000' op website en social media kondigt Pinkpop aan woensdagochtend met nieuws te komen.

Die aankondiging leidt, uiteraard, tot het nodige gespeculeer bij de festivalliefhebbers die hun zinnen al hebben gezet op de 51ste editie van het festival.

Mosterd
Het geruchtengegons spitst zich vooral toe op een mogelijke headliner. Omdat bands hun tournee steeds vroeger plannen, komt de traditionele Pinkpop-presentatie in het voorjaar vaak als mosterd na de maaltijd. De headliners worden namelijk vaak in het najaar al bekend.

Lijstje
Op websiteblog Festileaks staat in ieder geval al een lijst met mogelijke artiesten die eind juni in Landgraaf acte de présence zouden kunnen geven. Sommige van die artiesten stonden al vaak op Pinkpop, anderen lieten Landgraaf tot dusver links liggen.

Oude rot Young
Neil Young staat vrijwel ieder jaar in het speculeerlijstje, een artiest waarvan we weten dat hij ook hoog op de verlanglijst van Pinkpopbaas Jan Smeets prijkt. Dat de Canadees in 2020 op Pinkpop te zien is, is zowaar een serieuze optie. De 74 jaar oude Young bracht onlangs weer eens een plaat uit en gaat komend jaar weer op touren. Al wil dat niet per se iets zeggen: ook dit jaar deed Neil Young Europa aan, maar dat deed hij pas een maand na Pinkpop.

The Who?
Van dezelfde generatie als Young is The Who. De Britse Modrockers bestaan al sinds 1964 maar stonden nog nooit op Pinkpop. Er komt in ieder geval na 30 jaar een nieuwe plaat en een tour die in maart van start gaat, dus een optreden in Landgraaf eind juni valt niet uit te sluiten. Jan Smeets zou er in ieder geval blij mee zijn.

I won't do what you tell me
In de geruchtenmolen draaien ook weer enkele oude bekenden mee. Lang geleden, in de gruizige jaren 90, gaven Pearl Jam en Rage Against The Machine legendarische optredens op Pinkpop. Die laatste band komt na jaren weer met een nieuw album en met een tour. Liefhebbers verheugen zich ongetwijfeld om gezellig 'Fuck You I Won't Do What You Tell Me' mee te zingen met voorman Zack de la Rocha. Het optreden van Pearl Jam in 1992 is officieel uitgekozen tot het beste Pinkpop-optreden ooit, en met toegiften in 2000 en 2018 wordt ook nu weer gehoopt op een terugkeer van die band.

Peppers
Ook de Red Hot Chili Peppers worden weer genoemd. In 1988 stonden ze al op Pinkpop met hun toen nog vurige mengeling van funk, rap en rock. Dat deden ze de afgelopen 30 jaar nog drie keer dunnetjes over. Een week voor Pinkpop staan ze in ieder geval op een festival in Italië, dus wat weerhoudt ze van een vijfde bezoek aan Landgraaf? En dan weten we nog niet eens welke lokale helden straks het festival openen.

Lees ook: Deze acts kunnen nog Pinkpop-opener worden

Penningen
Maar niks is nog zeker. De lijst met speculaties is nog lang. Komen Eminem of Coldplay alsnog, nadat ze de jubileumeditie dit jaar aan zich voorbij lieten gaan? Weet Bruce Springsteen Landgraaf voor een derde keer te vinden? Komt Krezip weer eens bij elkaar? We weten niet eens of de mysterieuze aankondiging überhaupt iets te maken heeft met de line-up. Het zou zomaar een nieuwtje van persoonlijke aard kunnen zijn van festivalbaas Jan Smeets. De aankondiging van early-bird tickets, zoals veel andere festivals al jaren doen? Of stroomt er komend jaar ander bier uit de kranen? Misschien worden de ouderwetse bierpenningen vervangen door elektronisch betalen? We weten het woensdag.

Afbeelding: pinkpop.nl
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen