Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mysterie van de Venlose laserstraal is opgelost

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 10:07

Het mysterie van de groene laserstraal die donderdagavond te zien was boven Venlo, is opgelost.

Het Venlose bedrijf Laserforum is bezig apparatuur te testen.

Toestemming
Voor de test was toestemming verleend door alle betrokken instanties, zegt eigenaar Fons Thiesen. Laserforum verzorgt lasershows op evenementen.

Verbaasd
Thiesen is verbaasd over de ongeruste reacties; zijn bedrijf test wel vaker apparatuur. Maar donderdagavond belden mensen de politie om te melden dat ze de heldergroene straal zagen. De politie meldde op Facebook dat de gemeente erachter zat. Maar die wist van niets. Nu blijkt dus dat de gemeente er helemaal niets mee te maken heeft.

Lees ook: Mysterieuze laserstraal maakt Venlonaren ongerust

Testperiode
Tijdens de test donderdagavond zijn er wat ongeregeldheden aan de apparatuur ontdekt. Die gaat nu terug naar de fabriek. Daarna worden er opnieuw proeven gedaan met het laserapparaat. De proefperiode gaat door tot 1 december dit jaar.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen