Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterie rondom undercoveractie: verdachten op vrije voeten

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 17:56

De twee Kerkradenaren die maandag zijn gearresteerd tijdens een internationale undercoveroperatie zijn diezelfde dag weer vrijgelaten. Dat is opvallend: in hun woning zijn cash, drugs en een wapen gevonden.

De politie wil niet ingaan op de reden van vrijlating.

Lees ook: Kerkradenaren opgepakt bij internationale undercoveractie

Internationale undercoveractie
Maandag zijn een man en vrouw aangehouden in de Pannesheiderstraat. Dat gebeurde na een internationale undercoveractie, waarbij de politie zelf versleutelde telefoons op de markt bracht en zo kon meelezen met criminelen die deze toestellen gebruikten. In hun woning is een aanzienlijk geldbedrag gevonden, maar ook drugs, grondstoffen voor drugs en minstens één vuurwapen.

Geen uitleg gekregen
Doorgaans blijven verdachten minstens enkele dagen in voorarrest na een dergelijke vondst. Dit keer stonden zij dezelfde dag weer buiten. "Ik ben heel blij voor cliënt", zegt advocaat Peer Szymkowiak. "Maar ik vind het op zijn zachtst opvallend dat andere cliënten in vergelijkbare gevallen blijven vastzitten."

Ook Bas Janssen, de advocaat die de vrouwelijke verdachte bijstaat, was verrast. "In eerste instantie gaf de zaaksofficier aan dat mijn cliënte in verzekering was gesteld. Later hoor ik dat ze toch is vrijgelaten. Ik heb justitie om uitleg gevraagd, maar die heb ik nog niet gekregen."

Vraagtekens blijven
Een woordvoerder van de politie wil enkel bevestigen dat agenten in Kerkrade zijn geweest. Over de opvallende vrijlating van beide verdachten houdt hij zich op de vlakte. "Het is niet altijd zo dat mensen blijven vastzitten, nadat we ze hebben aangehouden."

Waarom in eerste instantie is uitgesproken dat de verdachten in verzekering zouden worden gesteld, maar dat later niet gebeurde, laat hij in het midden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen