Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterie rondom undercoveractie: verdachten op vrije voeten

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 17:56

De twee Kerkradenaren die maandag zijn gearresteerd tijdens een internationale undercoveroperatie zijn diezelfde dag weer vrijgelaten. Dat is opvallend: in hun woning zijn cash, drugs en een wapen gevonden.

De politie wil niet ingaan op de reden van vrijlating.

Lees ook: Kerkradenaren opgepakt bij internationale undercoveractie

Internationale undercoveractie
Maandag zijn een man en vrouw aangehouden in de Pannesheiderstraat. Dat gebeurde na een internationale undercoveractie, waarbij de politie zelf versleutelde telefoons op de markt bracht en zo kon meelezen met criminelen die deze toestellen gebruikten. In hun woning is een aanzienlijk geldbedrag gevonden, maar ook drugs, grondstoffen voor drugs en minstens één vuurwapen.

Geen uitleg gekregen
Doorgaans blijven verdachten minstens enkele dagen in voorarrest na een dergelijke vondst. Dit keer stonden zij dezelfde dag weer buiten. "Ik ben heel blij voor cliënt", zegt advocaat Peer Szymkowiak. "Maar ik vind het op zijn zachtst opvallend dat andere cliënten in vergelijkbare gevallen blijven vastzitten."

Ook Bas Janssen, de advocaat die de vrouwelijke verdachte bijstaat, was verrast. "In eerste instantie gaf de zaaksofficier aan dat mijn cliënte in verzekering was gesteld. Later hoor ik dat ze toch is vrijgelaten. Ik heb justitie om uitleg gevraagd, maar die heb ik nog niet gekregen."

Vraagtekens blijven
Een woordvoerder van de politie wil enkel bevestigen dat agenten in Kerkrade zijn geweest. Over de opvallende vrijlating van beide verdachten houdt hij zich op de vlakte. "Het is niet altijd zo dat mensen blijven vastzitten, nadat we ze hebben aangehouden."

Waarom in eerste instantie is uitgesproken dat de verdachten in verzekering zouden worden gesteld, maar dat later niet gebeurde, laat hij in het midden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen