Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV zorgt voor stunt: FC Twente in eigen huis geklopt

Geplaatst opzondag 14 oktober 2018 - 18:43

Het is MVV gelukt om te stunten op bezoek bij FC Twente. De Maastrichtenaren wonnen op bezoek bij de Tukkers: 0-1.

Na een uur spelen zorgde Anthony van den Hurk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Opstelling aangepast
In een echte 'vechtwedstrijd' maakten beide ploegen er voor 25.000 toeschouwers een enerverende pot van. MVV-trainer Ron Elsen had zijn opstelling na de zeperd tegen FC Den Bosch vorige week (3-0 verlies) aangepast. Shermaine Martina begon op de bank, evenals Asumah Abubakar en Maxime Gunst. Hij had een basisplek ingeruimd voor Dimitri Lavalée en Jerome Déom. Ook Tuur Houben, Marnick Vermijl en Joeri Schroijen startten.

Uit het niets
In een vlagen onvriendelijke eerste helft gaf MVV niets weg. Aanvallend was de Maastrichtse ploeg onmachtig, in ieder geval waar het op de laatste pass of individuele actie aankwam. Zo werd de rust met 0-0 bereikt. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam MVV uit het niets op 0-1. Een Twente-aanval werd onderschept en via een voorzet van Vermijl kopte Van den Hurk de bal achter doelman Joel Drommel.

Spannend slot
Twente-trainer Marino
Pusic reageerde met een paar wissels. Net daarvoor had zijn ploeg pech - en MVV dus geluk - toen een goede Twentse aanval met een hakje van Jari Oosterwijk op de paal belandde. Clubtopscorer Tom Boere kreeg de kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal van dichtbij werd knap gepareerd door MVV-goalie Luuk Koopmans. De druk nam toe op het MVV-doel. Opnieuw Boere raakte in de slotfase de paal.

Twente mocht zijn handjes dichtknijpen toen een vliegend schot van Ricardo Ippel net naast het doel ging. In de resterende reguliere speeltijd en de vijf minuten extra tijd bleef MVV met kunst-en vliegwerk, waarbij enig geluk de ploeg niet ontbrak, overeind.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen