Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV zorgt voor stunt: FC Twente in eigen huis geklopt

Geplaatst opzondag 14 oktober 2018 - 18:43

Het is MVV gelukt om te stunten op bezoek bij FC Twente. De Maastrichtenaren wonnen op bezoek bij de Tukkers: 0-1.

Na een uur spelen zorgde Anthony van den Hurk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Opstelling aangepast
In een echte 'vechtwedstrijd' maakten beide ploegen er voor 25.000 toeschouwers een enerverende pot van. MVV-trainer Ron Elsen had zijn opstelling na de zeperd tegen FC Den Bosch vorige week (3-0 verlies) aangepast. Shermaine Martina begon op de bank, evenals Asumah Abubakar en Maxime Gunst. Hij had een basisplek ingeruimd voor Dimitri Lavalée en Jerome Déom. Ook Tuur Houben, Marnick Vermijl en Joeri Schroijen startten.

Uit het niets
In een vlagen onvriendelijke eerste helft gaf MVV niets weg. Aanvallend was de Maastrichtse ploeg onmachtig, in ieder geval waar het op de laatste pass of individuele actie aankwam. Zo werd de rust met 0-0 bereikt. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam MVV uit het niets op 0-1. Een Twente-aanval werd onderschept en via een voorzet van Vermijl kopte Van den Hurk de bal achter doelman Joel Drommel.

Spannend slot
Twente-trainer Marino
Pusic reageerde met een paar wissels. Net daarvoor had zijn ploeg pech - en MVV dus geluk - toen een goede Twentse aanval met een hakje van Jari Oosterwijk op de paal belandde. Clubtopscorer Tom Boere kreeg de kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal van dichtbij werd knap gepareerd door MVV-goalie Luuk Koopmans. De druk nam toe op het MVV-doel. Opnieuw Boere raakte in de slotfase de paal.

Twente mocht zijn handjes dichtknijpen toen een vliegend schot van Ricardo Ippel net naast het doel ging. In de resterende reguliere speeltijd en de vijf minuten extra tijd bleef MVV met kunst-en vliegwerk, waarbij enig geluk de ploeg niet ontbrak, overeind.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen