Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV zonder punten terug uit Deventer

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 21:53

MVV heeft geen punten overgehouden aan de competitieopening. Go Ahead Eagles was de Maastrichtse club de baas en hield met de 3-2 winst de drie punten in Deventer.

De nieuwe MVV-trainer Fuat Usta kon een achttal spelers opstellen die ook vorig seizoen tot de basis van 'de Sterrendragers' behoorden.

Onder druk
Zijn ploeg stond niettemin in de beginfase onder druk. Van de nieuwelingen had alleen de huurling van Standard Luik, Natanaƫl Frenoy een basisplaats als rechtsback.

Afgekeurd
Na een klein kwartier was de eerste opwinding merkbaar op de de tribunes: Shermar Martina zou de bal op de hand hebben gekregen, maar de scheidsrechter floot niet. In de tegenaanval kwam de bal bij Koen Kostons, die binnentikte maar dat blijkbaar in buitenspelpositie deed. Dus werd de treffer afgekeurd. Even later was het toch raak, Anthony van den Hurk profiteerde van een fout van verdediger Wout Droste, scoorde zijn eerste van dit seizoen en zette MVV op voorsprong.

Gelijkmaker
Go Ahead nam het initiatief terug en dook een paar keer gevaarlijk op voor doelman Gilles Deusings. Met in de 26ste minuut de gelijkmaker door Navratil als resultaat. Eagles herstelde de verhoudingen op het veld nog voor rust. Een kopbal uit een hoekschop belandde eerst nog op de lat bij Deusings, maar de thuisclub kwam op voorsprong toen Rabillard in de 41e minuut de 2-1 scoorde.

Cadeautje
In de eerste minuut na rust leek de achterstand groter te worden, maar oog in oog met doelman Deusings miste de Eagles-aanvaller. De 3-1 kwam toch op het scorebord toen Luc Mares een cadeautje weggaf.

Beste kans
Opvallend genoeg kwam MVV terug in de wedstrijd. Een viertal kansen voor onder andere Joshua Holtby en Anthony van den Hurk volgden voordat die laatste voor de tweede keer succesvol was. Met nog een kwartier te spelen gooide MVV alles op de aanval. Daarmee kreeg ook Eagles de ruimte maar doelman Deusings hield Rabillard van nog een doelpunt af. De blessuretijd was voor de Eagles, maar de beste kans kreeg Gavin Vlijter in de laatste seconde van de vier minuten extra tijd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen