Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV ziet Van Acker terugkeren naar België

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 18:38

Thibaut van Acker verruilt na dit seizoen het rood-wit van MVV Maastricht voor het geel-zwart van Lierse Kempenzonen.

De Belgische middenvelder vertrekt transfervrij naar de club die in zijn vaderland uitkomt in de Eerste Klasse B, het tweede niveau.

Aanvoerder
Het contract van Van Acker bij MVV loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij speelt sinds de zomer van 2019 voor de Sterrendragers, waar hij zelfs aanvoerder werd. Van Acker raakte de aanvoerdersband in de loop van het huidige seizoen kwijt, maar miste deze jaargang slechts één duel.

Rood
Met nog vijf speelrondes voor de boeg heeft Van Acker in dienst van MVV nu 58 duels op de teller staan, waarin hij één keer scoorde. Maandag stond de middenvelder nog binnen de lijnen namens de Maastrichtenaren in de derby tegen Roda JC (2-4). Na 50 minuten mocht hij door een rode kaart echter inrukken, na een stevige charge op het been van Roda-spits Fabian Serrarens.

Lees ook: Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

Voordat Van Acker naar Maastricht trok, speelde hij in België al voor Club Brugge, Beerschot, Cercle Brugge en Roeselare.

Lierse
Lierse staat momenteel op een voorlaatste plaats in de Eerste Klasse B, maar de club en Van Acker hoeven niet te vrezen voor degradatie naar het amateurniveau. Dat beslisten de clubs onlangs, aangezien door het stilleggen van het amateurvoetbal geen promovendus zou kunnen worden aangewezen. De inmiddels failliete voorganger van het huidige Lierse won ooit vier landstitels in België.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen