Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV ziet Van Acker terugkeren naar België

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 18:38

Thibaut van Acker verruilt na dit seizoen het rood-wit van MVV Maastricht voor het geel-zwart van Lierse Kempenzonen.

De Belgische middenvelder vertrekt transfervrij naar de club die in zijn vaderland uitkomt in de Eerste Klasse B, het tweede niveau.

Aanvoerder
Het contract van Van Acker bij MVV loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij speelt sinds de zomer van 2019 voor de Sterrendragers, waar hij zelfs aanvoerder werd. Van Acker raakte de aanvoerdersband in de loop van het huidige seizoen kwijt, maar miste deze jaargang slechts één duel.

Rood
Met nog vijf speelrondes voor de boeg heeft Van Acker in dienst van MVV nu 58 duels op de teller staan, waarin hij één keer scoorde. Maandag stond de middenvelder nog binnen de lijnen namens de Maastrichtenaren in de derby tegen Roda JC (2-4). Na 50 minuten mocht hij door een rode kaart echter inrukken, na een stevige charge op het been van Roda-spits Fabian Serrarens.

Lees ook: Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

Voordat Van Acker naar Maastricht trok, speelde hij in België al voor Club Brugge, Beerschot, Cercle Brugge en Roeselare.

Lierse
Lierse staat momenteel op een voorlaatste plaats in de Eerste Klasse B, maar de club en Van Acker hoeven niet te vrezen voor degradatie naar het amateurniveau. Dat beslisten de clubs onlangs, aangezien door het stilleggen van het amateurvoetbal geen promovendus zou kunnen worden aangewezen. De inmiddels failliete voorganger van het huidige Lierse won ooit vier landstitels in België.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen