Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint voor het eerst in zeven jaar weer in beker

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 21:58

MVV heeft op dinsdagavond vrij eenvoudig gewonnen van de amateurs van de Asser Christelijke Voetbalvereniging (ACV). In Drenthe werd het 0-3 voor de Maastrichtenaren. Alle doelpunten werden gemaakt door Mart Remans.

Het is voor het eerst sinds 2014 dat de Maastrichtse club weer eens een overwinning boekt in het KNVB-bekertoernooi.

Remans
De donderpreek die MVV-trainer Klaas Wels afgelopen vrijdag hield na de verloren competitiewedstrijd tegen NAC Breda heeft geholpen. Toen vroeg Wels zich hardop af of zijn team wel zou kunnen winnen van de derde divisionist uit Assen, na een slechte eerste helft.

Het antwoord is 'ja'. Mart Remans was de grote man aan de kant van MVV. In twee minuten tijd wist hij twee keer te scoren en als toetje maakte hij in blessuretijd ook nog de 0-3.

Lees ook: MVV wil in Assen einde maken aan jarenlange bekervloek

Matthys
ACV was zeker niet de mindere in de eerste helft, enige verschil was dat MVV de kansen wél wist af te maken en ACV niet. Remans scoorde in de 17e minuut met een fraai afstandsschot. Een paar minuten later was er een grote kans voor ACV, maar MVV-keeper Matthys redde en trapte de bal rap naar voren. Remans ving de bal goed op en passeerde opnieuw ACV-doelman Enver Spijodic. Trainer Wels koos in zijn opstelling voor tweede doelman Matthys, en die stelde zijn trainer niet teleur. De 23-jarige Belg wist veel doelpogingen van de amateurs tegen te houden.

Vuurwerk
De honderden fans uit Assen hadden zich nog wel zo verheugd op een fijn voetbalavondje. Zij brachten de sfeer er goed in met veel vuurwerk toen de spelers het veld op kwamen lopen. Maar in het begin van de tweede helft werd het spel ontsierd door een paar harde overtredingen door de spelers van ACV. Clint Essers moest na een tackle het veld verlaten. Dat is geen goed nieuws voor de Maastrichtenaren met het oog op de derby tegen Roda JC komende vrijdag.

Hattrick
De ploeg van trainer Fred de Boer vocht zich letterlijk terug in de wedstrijd met fysiek sterk voetbal en snelle counters. Toch kreeg MVV de grootste kansen, hoewel Alberg tot twee keer toe de bal niet achter doelman Spijodic kreeg. Aangemoedigd door de felle aanhang gaf ACV niet op. Maar het was MVV dat de wedstrijd professioneel uitspeelde en zelfs nog scoorde in blessuretijd. Opnieuw was het Mart Remans, in de 93ste minuut voltooide hij zijn hattrick.

Derby
Het is een goed gevoel voor de Maastrichtenaren die een vier uur durende terugreis voor de boeg hebben. Vrijdag wacht de derby tegen Roda JC in De Geusselt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen