Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint voor de vierde keer op rij

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 15:58

MVV blijft maar winnen. Nu wist de ploeg van Darije Kalezic te winnen van Jong AZ. In de Geusselt werd het, een tikkeltje moeizaam 3-2.

En een vierde zege op rij, dat gebeurde voor MVV voor het laatst in maart 2019. Dat de nul niet werd gehouden, is voor doelman Mike Havekotte persoonlijk vervelend, maar als er na 90 minuten drie punten bijgeschreven mogen worden, zal die pijn minder zijn.

Bekijk hier de reacties van Mike Havekotte, Arne Naudts en Darije Kalezic.

Opening
MVV schoot vanmiddag uit de startblokken en bekroonde dat na ruim een kwartier spelen toen Joy-Lance Mickels met een afstandsschot de score opende. Dat leek het startsein te worden voor een niets-aan-de-hand-middag in De Geusselt, maar net nadat de thuisclub de grens van 350 minuten zonder tegendoelpunten werd het gelijk.

MVV doelpiunt

Arbiter
Een tegentreffer die met aanwezigheid van de VAR zonder twijfel geannuleerd zou zijn, maar scheidsrechter Teuben keurde het stevige luchtduel van doelman Mike Havekotte met aanvaller Taabouni niet af. De MVV-keeper stapte bij het neerkomen, al dan niet, volledig over de doellijn en dus was het gelijk.

Toennaer
Toen de gemoederen iets waren bedaard werd oud-speler Jo Toennaer in de rust in het zonnetje gezet met een eigen boek. Het was fraai eerbetoon voor de voormalig verdediger die tussen 1956 en 1971 in het eerste elftal speelde.

MVV Toennaer

Tegenvaller
Direct na rust kreeg AZ-talent De Jong de bal zomaar voor zijn voeten en zette zijn ploeg met een diagonaal schot op voorsprong: 1-2. Het was zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Voor de ploeg van Darije Kalezic het teken om een tandje bij te schakelen.

Bepalend
Djibril Dianessy vertolkte daarin een hoofdrol. De invaller kopte eerst rakelings over. Twintig minuten voor tijd stond hij op de juist plek om de bal in het lege doel te tikken. Daarna golfde het spel op en neer, Maar was het uiteindelijk Arne Naudts die de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste. Beheerst en met overtuiging zorgde hij voor 3-2 en voor opluchting.

Snor
Vier op een rij dus voor MVV, en weer iets vooruit op de ranglijst. De overwinning betekent in elk geval ook dat de snor van teammanager Lei Bovens eraf gaat. Als gevolg van een weddenschap. Hij zal het met veel plezier gaan doen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen