Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV wint oefenduel van Belgische amateurs

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 21:44

MVV heeft dinsdagavond in eigen huis een oefenduel gewonnen.

In een bloedhete Geusselt werd Spouwen-Mopertingen, dat in de tweede amateurklasse van België uitkomt, met 2-0 verslagen.

Vroege voorsprong
De
Maastrichtenaren kwamen na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Koen Kostons, De spits, die tegen VV Bunde elf keer raak schoot, kreeg de bal van Hawbir Moustafa en schoot vervolgens de 1-0 in de verre hoek. MVV kreeg daarna kansen via Pieter Nys, Joeri Schroijen en Asumah Abubakar, maar doelpunten leverden hun acties niet op.

In de 28e minuut was het dan toch opnieuw raak toen Abubakar door Dimitri Lavalée aangespeeld werd. Abubakar speelde zich vrij en schoot de bal in het Spouwen-doel: 2-0. MVV bleef het doel van de tegenstander bestoken, maar de stand veranderde voor rust niet meer.

Foto: Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie.nl

Tweede helft
De Maastrichtenaren begonnen aan de tweede helft met een op negen plaatsen gewijzigd team, maar kregen pas in de 57e minuut de kans om de voorsprong te vergroten. Okita passeerde enkele verdedigers, maar zijn aanval eindigde met een slordige voorzet. Even later kregen de bezoekers hun eerste kans van de wedstrijd, maar de bal ging via een MVV-been naast.

Kansen
MVV bleef aanvallen, maar doelpogingen van Dimmy Kool, Dogan Golpek, Ricardo Ippel en de ingevallen Raoul Last, die bij de Maastrichtenaren een kwartier voor tijd zijn thuisdebuut maakte, leverden geen doelpunten op.

Reflex
Spouwen kreeg in de slotminuten nog de kans om tegen te scoren, maar MVV-goalie Luuk Koopmans tikte de bal met een katachtige reflex uit de hoek. In de tegenaanval miste Nino Everaers daarna een levensgrote kans om er 3-0 van te maken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen