Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV wint oefenduel van Belgische amateurs

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 21:44

MVV heeft dinsdagavond in eigen huis een oefenduel gewonnen.

In een bloedhete Geusselt werd Spouwen-Mopertingen, dat in de tweede amateurklasse van België uitkomt, met 2-0 verslagen.

Vroege voorsprong
De
Maastrichtenaren kwamen na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Koen Kostons, De spits, die tegen VV Bunde elf keer raak schoot, kreeg de bal van Hawbir Moustafa en schoot vervolgens de 1-0 in de verre hoek. MVV kreeg daarna kansen via Pieter Nys, Joeri Schroijen en Asumah Abubakar, maar doelpunten leverden hun acties niet op.

In de 28e minuut was het dan toch opnieuw raak toen Abubakar door Dimitri Lavalée aangespeeld werd. Abubakar speelde zich vrij en schoot de bal in het Spouwen-doel: 2-0. MVV bleef het doel van de tegenstander bestoken, maar de stand veranderde voor rust niet meer.

Foto: Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie.nl

Tweede helft
De Maastrichtenaren begonnen aan de tweede helft met een op negen plaatsen gewijzigd team, maar kregen pas in de 57e minuut de kans om de voorsprong te vergroten. Okita passeerde enkele verdedigers, maar zijn aanval eindigde met een slordige voorzet. Even later kregen de bezoekers hun eerste kans van de wedstrijd, maar de bal ging via een MVV-been naast.

Kansen
MVV bleef aanvallen, maar doelpogingen van Dimmy Kool, Dogan Golpek, Ricardo Ippel en de ingevallen Raoul Last, die bij de Maastrichtenaren een kwartier voor tijd zijn thuisdebuut maakte, leverden geen doelpunten op.

Reflex
Spouwen kreeg in de slotminuten nog de kans om tegen te scoren, maar MVV-goalie Luuk Koopmans tikte de bal met een katachtige reflex uit de hoek. In de tegenaanval miste Nino Everaers daarna een levensgrote kans om er 3-0 van te maken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen