Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint na spannend duel van FC Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 22:29

MVV heeft een zwaarbevochten overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht behaald. In De Geusselt werd het 2-1 voor de Maastrichtenaren.

Op voorhand leek FC Dordrecht de ideale tegenstander voor de Maastrichtenaren. Niet alleen omdat de 'Schapenkoppen' uit Dordrecht helemaal onderaan staan, maar ook omdat MVV sinds 2013 niet meer verloor van FC Dordrecht in De Geusselt.

Direct kansen
De wedstrijd begon een kwartiertje later dan gepland, aangezien scheidsrechter Gerrets last had van files in de richting van Maastricht. De vertraging had geen enkele invloed op de scherpte van MVV. In de derde minuut kon Mart Remans na een splijtende pass door het centrum inschieten, maar zijn schot spatte op binnenkant van de paal uiteen. Slechts vier minuten later was er opnieuw een goed moment voor MVV. Vanuit de tweede lijn vuurde Clint Essers een mooi afstandschot richting doelman Liam Bossin dat net gekeerd kon worden.

Thijmen Nijhuis
Direct na de sterke openingsfase van MVV kreeg Dordrecht twee grote kansen. Doelman Thijmen Nijhuis, die onder druk stond door persoonlijke fouten in de voorgaande duels, bewees MVV nu wel een goede dienst. Met name bij de kopbal van Pascu hield Nijhuis zijn doel met een katachtige reflex schoon.

1-0 en 2-0
Zowel in de 17e en de 18e minuut was het raak in de Geusselt. Eerst was het spits Mitchy Ntelo die goed doorzette op een hoge bal die achter de Dordtse defensie viel. Een minuut later kreeg MVV het Maastrichtse publiek opnieuw op de banken. Mart Remans werd knap vrijgespeeld voor doelman Bossin en hij schoof de bal beheerst in de lange hoek voor de 2-0.

Ntelo MVV
Foto: Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Toch de aansluiting
Ondanks dat MVV aanspraak maakte op een beslissende 3-0 voorsprong was het in de 40ste minuut Dordrecht die de wedstrijd weer spannend maakte. Bij een corner voor Dordrecht was de organisatie bij MVV absoluut niet op orde en kon Seydine N'Diaye vogelvrij de 2-1 ruststand van dichtbij inkoppen.

Tweede helft
Dankzij de verrassende aansluitingstreffer voor rust kreeg FC Dordrecht weer alle hoop op een goed resultaat. Het overwicht van MVV was verdwenen en zo werd het een open wedstrijd in de tweede helft. Kansen waren er voor beide partijen. In de 69ste minuut was de Maastrichtse topscoorder Orhan D┼żepar heel dichtbij de bevrijdende 3-1. Na een corner werd zijn kopbal van de lijn gehaald door de Dordtse doelpuntenmaker N'Diaye.

Nijhuis beslissend
Het was een welkome opsteker voor de Maastrichtenaren dat doelman Nijhuis zijn team meerdere malen op de been wist te houden. In de 72ste minuut keerde hij de inzet van Pascu ternauwernood met zijn been. Dordrecht bleef tot de allerlaatste minuut gevaarlijk, maar Nijhuis bleef foutloos voor MVV en zo konden de Maastrichtenaren na drie nederlagen op rij weer een overwinning vieren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen