Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint na hectische slotfase van FC Eindhoven

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 22:16

MVV heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van FC Eindhoven. Orhan Dzepar werd matchwinner maar de middenvelder moest die eer delen met doelman Thijmen Nijhuis die in de slotfase een strafschop pakte.

In de slotfase zag de scheidsrechter een handsbal van Allan Delferriere en gaf Eindhoven een strafschop. Doelman Thijmen Nijhuis pakte de door Joey Sleegers ingeschoten penalty en redde daarmee de 1-0 voorsprong. Invaller Dzepar had die stand in de 70ste minuut op het scorebord gebracht. Ook in de zeven minuten extra tijd én met een man minder hield MVV stand.

Afstraffing
Voorafgaand aan het duel was de vraag hoe MVV zich zou herstellen van de 7-1 afstraffing vorige week bij FC Emmen. Eerder deze competitie won MVV met 3-0 thuis tegen Telstar ná een 5-0 nederlaag bij Volendam. In dat duel tegen Telstar startte de ploeg van trainer Klaas Wels furieus en was de eindstand al bij rust bereikt. Tegen FC Eindhoven was dat anders.

Knokken
MVV moest tot aan het eind blijven knokken om de drie punten in Maastricht te houden. De bezoekers waren sterker in het eerste half uur. MVV had het moeilijk en kwam pas na een half uur in haar spel ná een eerste schot op doel van aanvoerder Sven Blummel. De grootste kans van de eerste helft volgde even later maar het schot van Mart Remans werd eerst door doelman Nigel Bertrams (ex-MVV) en daarna door een verdediger geblokt.

Na de rust
Ook de eerste kans na rust was voor Mart Remans, maar nu raakte hij de bal niet goed. Aan de andere kant had Joey Sleegers twee kansen op rij waarop doelman Thijmen Nijhuis redding bracht. Eindhoven wisselde twee keer na een uur spelen. Veel veranderde dat niet, integendeel het spelpeil aan beide kanten - dat al niet erg hoog was - zakte verder.

Klaas Wels wisselde Roland Alberg voor Orhan Dzepar. En koud stond de middenvelder in het veld of hij knalde de bal achter doelman Bertrams: 1-0.

Matchwinner
Bij de opening van het seizoen werd Dzepar matchwinner met zijn doelpunt op bezoek bij Jong FC Utrecht. Daarna raakte hij geblesseerd, in de wedstrijd tegen Eindhoven maakte hij zijn rentree. En hoe. Een hete slotfase volgde met de gestopte strafschop, veel opstootjes én een rode kaart voor Matteo Waem in de zeven minuten extra tijd. Aan de tussenstand veranderde niets meer.

MVV heeft na de 1-0 zege op Eindhoven 12 punten uit zeven wedstrijden. Wel nog een negatief doelsaldo en de meeste tegendoelpunten (10-17) maar staat voorlopig op een goede zesde plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen