Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint en sluit seizoen af in stijl

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 21:56

MVV heeft laatste wedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten. Dankzij een 3-1 zege op een zwaar gehavend FC Den Bosch eindigen de Maastrichtenaren op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

En dat is, gezien slechte eerste helft van het seizoen, een puike prestatie. Met het overtuigende aantal van 33 punten, behaald na de winterstop, heeft MVV zichzelf in elk geval laten zien. Dat het nét niet genoeg bleek voor een plek in het linker rijtje. Het werk van trainer Darije Kalezic heeft in elk geval zijn uitwerking niet gemist na de winterstop. Interessant worden de komende weken of in het nieuwe seizoen de volgende stap kan worden gezet.

Rommelig
Scheidsrechter Hensgens uit Landgraaf had in de eerste helft zijn handen vol aan de vele duels met kleine overtredingen. Het typeerde de eerste helft waar slordigheden de overhand hadden. Beide ploegen deden hun uiterste best om de bal naar de juiste kleur te spelen, maar het lukte simpelweg niet. Misschien dat de gedachte om het linker rijtje te bereiken voor extra stress zorgde bij de thuisclub.

Wakker
Eén keer moest doelman Havekotte naar de hoek. Hij ranselde vrije trap van Jizz Hornkamp prima uit de hoek. De aanvaller van FC Den Bosch werd voor het duel uitgeroepen tot beste speler van de afgelopen periode en verdiende daarmee het Bronzen Schild. Die redding leek iedereen die wilde indutten, wakker te schudden. Er kwam meer leven in de wedstrijd en Sven Blummel zette MVV op voorsprong. Zijn vrije trap leek houdbaar, maar verdween in de korte hoek: 1-0

Gehavend
De Bosschenaren misten maar liefst 17 spelers. 10 coronagevallen, 6 geblesseerden en 1 geschorste speler. Daarom op de bank o.a. ex-international Paul Verhaegh uit Kronenberg als één van de wisselspelers. De ploeg van trainer Jack de Gier was de afgelopen weken aardig op dreef om weg te komen van de laatste plek. Met 20 doelpunten in de laatste vijf wedstrijden schoot dat ook aardig op. Uitgerekend bij MVV weten ze hoe het voelt daar onderin. Daarom selecteerde trainer Darije Kalezic in de winterstop al door en kreeg hij het elftal aan de praat. De resultaten kwamen en daarmee steeg zijn team ook flink op de ranglijst.

Beslissing
Na de pauze was opnieuw een redding van Havekotte cruciaal. De doelman die met MVV in gesprek is over een nieuwe overeenkomst stopte de bal met zijn voeten. In de aanval die daarop volgde, vond Deom het hoofd van Koen Kostons die fraai raak kopte: 2-0. En meteen ook de beslissing in de wedstrijd. Speciaal voor Kostons, die precies 100 duels in het rood-wit speelde en daarmee zijn periode in De Geusselt afsluit. Hij is één van de elf spelers die zijn uitdaging komend seizoen ergens anders zoekt. Datzelfde geldt ook voor de maker van de derde treffer, Arne Naudts. Dat collega-spits Jizz Hornkamp vlak voor tijd de eindstand op 3-1 bepaalde, was voor de statistieken.

Toekomst
Zoals bekend MVV renoveert het elftal in het komende zomer verder, volledig naar de wensen van trainer Kalezic. De creatieve zoektocht naar nieuwe betaalbare en toch kwalitatief goede spelers zal een ware uitdaging zijn. Want vooralsnog lijkt het er op dat ook komend periode de financiële mogelijkheden niet zeer groot zullen zijn. Met de tweede helft van dit seizoen kan de trainer in elk geval vooruit en heeft hij aangetoond te kunnen bouwen. De fans, uiteraard niet aanwezig in De Geusselt, lieten hun wens al via spandoeken in het stadion blijken voor het seizoen 2021-2022: same volle petaj. De bal ligt daarvoor nu bij de clubleiding.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen