Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint beladen derby van Roda JC

Geplaatst opzondag 1 september 2019 - 16:36

MVV heeft de derby tegen Roda JC met 1-0 gewonnen. Serhat Kot werd matchwinner met zijn kopbal aan het begin van de tweede helft.

Het duel in Maastricht werd vlak voor rust stilgelegd wegens wangedrag van een deel van het thuispubliek.

Tumult
In een fase dat er weinig op het veld gebeurde, gebeurde er op de tribunes daarentegen van alles. Een spandoek met verwensingen aan Jordy
Croux werd ontvouwd. Dat ging gepaard met fluitconcerten en spreekkoren als de Belgische buitenspeler balbezit had. Toen de ex-MVV'er even later een corner wilde nemen, werden er bier en voorwerpen vanuit de tribune gegooid. Dat werd ook de scheidsrechter te gortig. Bax dirigeerde spelers en trainers naar de kleedkamers en gelastte een afkoelingsperiode in. Na een 10-tal minuten werd de wedstrijd hervat.

Lat
MVV had de eerste kans van de wedstrijd gekregen uit een standaardpositie. Een hoekschop werd in de 3e minuut op de lat gekopt door Luc
Mares. Na een stormachtig begin van de thuisploeg kregen de Kerkraadse gasten iets meer balbezit.

Druk
Beide ploegen zetten hoog druk en dus was het speelveld klein. Met steekpasses probeerde Roda dat te omzeilen, maar dat leverde geen echte mogelijkheden op. Dreigende momenten voor het Maastrichts doel waren er vooral via afstandsschoten.

Lees ook: Derby MVV-Roda JC stilgelegd na bierdouche voor Croux

Video: L1

MVV kwam eruit via de counter. Dat leverde opnieuw een bal tegen de lat op. Deze keer was het een volley van Serhat Kot die op de lat uiteenspatte.

Goal
Meteen na de rust was de kleine aanvallende middenvelder wel trefzeker. Joeri
Schroijen snelde voorbij rechtsback Timothy Derwael, die een basisplek van trainer Jean-Paul de Jong had gekregen, en de voorzet werd binnen gekopt door de 1.70 meter hoge Serhat Kot. In het rommelige restant bleven de vele kleine overtredingen en de onnauwkeurige passes. Roda was nog dicht bij de gelijkmaker maar een kopbal van Daryl Werker raakte slechts de paal.

Blessure
Met nog tien minuten te spelen werd het spel nogmaals stilgelegd. Nu voor een ernstige blessure van Gavin
Vlijter. Hij stond net in het veld toen hij alweer gewisseld moest worden. Marnick Vermijl kwam hem vervangen.

Keepers
Vooraf was de vraag wie er zou keepen bij zowel MVV als Roda. De beide 'vaste' doelmannen hadden van hun trainers de voorkeur gekregen. En dus bleef de nieuwe aanwinst Nigel Bertrams op de bank en keepte Gilles Deusings bij MVV. Tom Muyters stond bij Roda onder de lat. Trainer Jean-Paul de Jong kwam toch met twee veranderingen in de basis: Timothy Durwael nam de plaats in op de linksback-plaats en in de spits stond Ike Ugbo ten koste van Mart Remans.

Wissel
In de 64e minuut wisselde De Jong Durwael en Alberg voor Romario Rösch en Simakala. In de slotminuten maakt ook nog aanvaller Ivan Prtajin zijn opwachting voor verdediger Pepijn Schlösser.

Extra tijd
Roda speelde vol op de aanval,
MVV loerde op de counter. Na 90 minuten spelen, kwamen er nog zeven minuten extra bij. Daarin kreeg de ploeg uit Kerkrade nog een goede kans, maar Martina kon redding brengen ten koste van een hoekschop.

Driepunter
Sinds 1997 had Roda niet kunnen winnen in Maastricht en dat blijft ook dit seizoen zo. Door de 3 punten stijgt MVV naar de 12e plek, Roda staat na vier wedstrijden voorlaatste.

Foto: Beeldbank Limburg

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen