Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wint aantrekkelijke derby van Fortuna

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 21:58

Fortuna Sittard en MVV hebben bewezen dat ook de derby tussen twee laagvliegers in de Jupiler League een hoge amusementswaarde kan scoren.

Beide ploegen maakten er in een veel te lege Sittardse voetbalarena een alleraardigst spektakel van.

Krochten van de eerte divisie
MVV won het onderonsje geflatteerd maar wel terecht omdat het over meer voetbalintelligentie en ideeën beschikte dan de thuisclub: 0-3.

Aanvallende intenties
Beide trainers voelden de sfeer waarin de derby zich afspeelde perfect aan en stuurden hun elftallen met aanvallende intenties het veld in. Na een sterk eerste kwartier van Fortuna barstte de derby echt los. Binnen twee minuten raakte MVV paal (vrije schop Smeets) en lat (Braken), maar kreeg Schroyen aan de andere kant na een knappe kapbeweging een dot van een kans om Fortuna op voorsprong te zetten. Kort voor rust ging het voor Fortuna echter mis. Turan liet eerst de behendige Smeets lopen, waarna Brouwers simpel kon scoren en vloerde vervolgens Croux, waarna Peeters vanaf de stip 0-2 kon scoren.

Moed der wanhoop
In de tweede helft ging Fortuna met de moed der wanhoop op zoek naar de aansluitingstreffer, maar nadat een treffer wegens buitenspel was afgekeurd, was de angel uit het aanvalsspel van de thuisploeg. MVV kreeg meer controle over het duel, wat twintig voor tijd leidde tot een treffer van Croux: 0-3.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

MVV haalt derde oud-Genk-speler: Peeters tekent contract
MVV in slotfase onderuit bij Helmond
Marc Höcher scoort Doelpunt van het Jaar 2014
MVV heer en meester tegen Telstar
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen