Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wil relschoppers samen met Roda aanpakken

Geplaatst opvrijdag 26 mei 2017 - 7:47

MVV-voorzitter Bert Kersten wil met Roda JC samenwerken om de relschoppers van donderdagavond aan te pakken.

"Dat betekent alle camerabeelden, foto's en films verzamelen om zo samen op te trekken en die mannen kei- en keihard aan te pakken", zegt voorzitter Kersten tegen L1.

Stelletje idioten
"Het is jammer dat zo'n geweldige sfeer, zo'n mooie, sportieve wedstrijd op het veld wordt verziekt door zo'n stelletje idioten aan beide kanten. Ik denk dat dit echt tijd vraagt om de mannen die dit doen goed in beeld te brengen."

Lees ook: Supportersrellen tijdens MVV-Roda, wedstrijd tijd lang stil

MVV-relschoppers
Tijdens de play-off wedstrijd van donderdagavond tussen MVV en Roda JC betraden verschillende MVV-relschoppers het veld. Ze gooiden met spullen naar het supportersvak van Roda JC en bekogelden spelers van de Kerkraadse club. Volgens voorzitter Bert Kersten zijn er genoeg beelden om op te sporen wie verantwoordelijk is voor alle onrust.

Camerasysteem
"We hebben een uitstekend camerasysteem", zegt Kersten. "Wie er op het veld bij is, krijgt een forse boete. En er gaan hele lange stadionverboden komen. Want dit soort lieden wil ik niet in mijn club hebben."

ME-busje
Ook de relschoppers die werden afgevoerd door de politie veroorzaakten veel overlast. "Ik hoorde dat één van de mannen die afgevoerd werd zei: "Dan steken ze nog snel de banden van een ME-busje kapot zodat het busje niet kan rijden", vertelt de voorzitter geëmotioneerd. "Dan zie je dus dat het mensen aan beide kanten zijn die helemaal geen interesse in voetbal hebben, maar alleen maar komen om rommel te veroorzaken."

Er werd nog sportief gezongen: 'We willen voetballen, we willen voetballen'. Dat zijn de mensen die ik in mijn club wil hebben en niet dat stelletje malloten dat elkaar daar wat zaten te bekogelen."

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien stadionverboden voor Roda-hooligans na rellen derby
'MVV schoot tekort in beveiliging wedstrijd tegen Roda'
Supporters opgepakt na rellen Helmond Sport-MVV
MVV-fans en Roda-supporters slaags in Venray
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen