Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wil meedoen om laatste prijs in KKD

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 22:22

MVV wil de laatste strohalm grijpen en proberen een goed resultaat neer te zetten in de vierde en laatste periode van dit seizoen.

Dat is in principe de enige prijs die de Maastrichtenaren nog kunnen pakken.

Van den Hurk
Voor het belangrijke duel tegen Excelsior kan trainer Fuat Usta geen beroep doen op doelman Nigel Bertrams en Jerome Deom. Na het directe vertrek van Anthony van den Hurk mist de club de resterende wedstrijden ook haar topscorer die deze week nog werd uitgeroepen tot beste speler van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie. Al was Van den Hurk sowieso geschorst voor het duel van vrijdag.

Lees ook: Van den Hurk per direct weg bij MVV

Enkelblessure
Daarnaast zijn nog twee spelers onzeker. Shermaine Martina is ziek en William Balikwisha heeft last van een enkelblessure.

Klap
Het verlies (2-3) vorige week in de slotminuut thuis tegen Den Bosch betekende niet alleen het einde van een fraaie reeks van negen ongeslagen duels thuis in De Geusselt. Het was volgens Usta ook een klap. Niet alleen voor de spelers en de staf, maar ook voor de supporters. "Iedere nederlaag komt hard aan en tegen Den Bosch was het zonde dat het in de slotminuut gebeurde. Maar het moet een les zijn voor de laatste fase van de competitie."

Vierde periode
Het winnen van de vierde periode is niet makkelijk, maar wel de laatste kans voor een prijs, zo beseft ook Usta. "We zullen heel wat drempels moeten wegnemen, maar je kunt het ook zien als een mooie uitdaging en de jongens kunnen laten zien hoe ver ze daarin willen komen."

Tegendoelpunten
Over de kansen van zijn ploeg bij Excelsior in Rotterdam is Usta duidelijk, ook al heeft de thuisclub meer tegendoelpunten (55) dan de Maastrichtenaren (50). "Excelsior heeft ook meer gescoord en wij hebben nog niet echt bewezen dat we heel erg sterk zijn in uitwedstrijden. Maar ieder duel is weer een nieuwe kans en die kans gaan we pakken in Rotterdam."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen