Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV wil in Assen einde maken aan jarenlange bekervloek

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 20:45

MVV Maastricht stuit als enige Limburgse profvoetbalclub op een amateurploeg als tegenstander in de eerste ronde van de KNVB Beker. De rood-witten reizen dinsdag naar Assen om daar de strijd aan te binden met ACV.

ACV is een derdedivisionist en speelt dus twee niveaus lager dan de Maastrichtenaren.

Bekerblamage
Dat zegt niet zoveel, zei MVV-trainer Klaas Wels na afloop van het verloren competitieduel tegen NAC (3-0 verlies). Hij geeft aan dat bekerblamage dreigt wanneer MVV in Assen net zo speelt als in de eerste helft in Breda. "Dan gaan we dinsdag niet winnen", aldus de gedecideerde Wels. "Dat heeft niets met betaald voetbal te maken.”

Lees ook: 'Met zo'n spel gaat MVV dinsdag niet van ACV Assen winnen'

Vreemde bodem
MVV heeft tot nu toe vijf van de twaalf competitiewedstrijden gewonnen. Vier van overwinningen werden in de eigen Geusselt geboekt. MVV verloor de vijf laatste duels op vreemde bodem. Dinsdagavond komt het team in een iets andere setting terecht: een amateurterrein in Drenthe.

Van Excelsior tot Capelle
MVV voelt zich de laatste jaren niet zo senang in de KNVB Beker. In de afgelopen zes seizoenen vlogen de Sterrendragers telkens in de eerste ronde uit het toernooi. Achtereenvolgens Excelsior (6-7 na strafschoppen), FC Dordrecht (3-1), FC Utrecht (2-0), AZ (2-3), FC Volendam (8-7 na strafschoppen) en Capelle (6-5 na strafschoppen) schakelden MVV uit.

4-3
De laatste overwinning in het bekertoernooi dateert van 24 september 2014. MVV klopte toen Helmond Sport na verlenging met 4-3. De doelpuntenmakers van toen aan Maastrichtse zijde waren Nick Kuipers, Jordy Croux, Ronald Hikspoors en Niels Vorthoren.

Live
De bekerwedstrijd ACV Assen - MVV Maastricht begint dinsdag om 20:00 uur. Het duel is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen