Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV voegt stevige nederlaag aan negatieve serie toe: 4-0

Geplaatst opzaterdag 12 december 2020 - 22:58

Op bezoek bij FC Eindhoven heeft MVV Maastricht zaterdagavond geen potten kunnen breken. De thuisploeg trok het duel eenvoudig met 4-0 naar zich toe.

De Maastrichtse hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie heeft nu elf duels op rij niet weten te winnen. De nederlaag in het Jan Louwers is de achtste verliespartij in die serie.

Eindhovens initiatief
MVV startte scherp en nam met een volley van Oussama Zamouri de eerste kans van het duel voor haar rekening, maar FC Eindhoven trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe. Fortuna-huurling Jacky Donkor miste nog een goede kans op 1-0, maar in de 28ste minuut lag de bal alsnog achter MVV-doelman Mike Havekotte. Iker Pozo tikte een voorzet van de rechterflank van dichtbij binnen.

Basisdebuut
De Maastrichtenaren zetten daar een mat optreden tegenover. Coach Darije Kalezic had Thomas van Bommel voor het eerst in diens carrière een basisplaats gegund, maar de zoon van ex-international Mark werd na een helft alweer vervangen door Koen Kostons. Kalezic leek de jonge middenvelder, die meerdere overtredingen maakte, daarmee vooral voor een tweede gele kaart te willen behoeden.

Penalty gepakt
Ook in de tweede helft was Zamouri de eerste MVV'er die gevaar stichtte, ditmaal met een geplaatste bal die aan het doel voorbij draaide. De goede bedoelingen waarmee MVV aantrad leken de ijskast in te kunnen toen na een uur voetbal een overtreding van Tim Zeegers op Joey Sleegers tot een penalty voor FC Eindhoven leidde. Keeper Havekotte hield zijn ploeg echter op de been door op katachtige wijze de inzet van Lorenzo van Kleef te pareren.

Daadkrachtiger
Het bleek echter uitstel in plaats van afstel, want waar het fletse MVV zelf behoedzaam de aanval probeerde te zoeken, bleek Eindhoven een stuk daadkrachtiger. Met een diagonaal schot tekende Pieter Bogaers voor de 2-0, waarna het in de 73ste minuut zelfs 3-0 werd via een duikkopbal van het hoofd van Jort van der Sande.

Geen goal in het vat
Bij de Maastrichtenaren, waar coach Kalezic alleen nog jeugdspelers naast zich op de bank zag, maakte aanvaller Milo Delrock nog wel zijn eerste minuten in het profvoetbal. Een doelpunt bleek zaterdagavond echter voor geen enkele MVV'er in het vat te zitten. Sterker nog, bij het ingaan van de blessuretijd werd het via Hugo Botermans nog 4-0. De spits leek daarbij wel uit buitenspelpositie richting het doel te vertrekken.

Hekkensluiter
MVV, dat door de 6-0 zeperd van FC Den Bosch bij FC Volendam een dag van de laatste plaats verlost was, is nu opnieuw hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, met 10 punten uit 16 duels. Vrijdag speelt MVV in de eigen Geusselt haar laatste duel in 2020, tegen FC Dordrecht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen