Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verspeelt voorsprong en verliest tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 22:13

MVV heeft geen punt uit Velsen-Zuid mee teruggenomen. De Maastrichtse equipe gaf een goed resultaat weg en verloor, na een voorsprong, met 2-1 van Telstar.

Fuat Usta startte met dezelfde basis als afgelopen zondag, toen in de Geusselt met 3-0 werd gewonnen van Go Ahead Eagles. Maar dat bleek geen garantie voor succes.

Voorsprong
MVV kwam in IJmuiden weliswaar na een kwartier op voorsprong. Anthony van den Hurk werd in de zestien neergelegd en de arbiter zag er een strafschop in. De club-topscorer nam de elf meter zelf en maakte geen fout: 0-1.

Topscorer
De topscorer aan de andere kant, Reda Kharcouch kon spelen ondanks enkele pijntjes eerder deze week. Ex-MVV-trainer Andries Jonker had zijn elftal wel op een aantal plekken moeten aanpassen vanwege blessures. Toch heerste zijn ploeg na die achterstand. Telstar kreeg een drietal kansen, maar Shayne Pattynama schoot naast alleen voor de doelman; Sven van Doorm raakte uit een vrije trap de buitenkant van de paal. En Nigel Bertrams redde prima op een schot van Kharcouch.

Vlak voor rust ranselde Bertrams nog een schot van ver uit zijn doel.

Telstar - MVV (21 feb 2020)
Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie

Tweede helft
De eerste mogelijkheden in de tweede helft helft waren voor MVV, maar Thijmen Goppel en Joshua Holtby maakten het niet af. Kharchouch was wél doeltreffend. Van Acker greep niet daadkrachtig in en vanaf zestien meter krulde de Telstar-aanvaller de gelijkmaker binnen. Bertrams redde daarna knap op een kopbal van Kharchouch. MVV kwam in die fase niet meer van het eigen doel weg.

Wankelen
De Maastrichtse ploeg wankelde. MVV-goalie Nigel Bertrams hield zijn ploeg met meerdere goede reflexen in de wedstrijd maar moest in de 79ste minuut capituleren. Opnieuw was Kharchouch trefzeker en de Telstar-spits zette MVV nu op achterstand. Die kwam MVV niet meer te boven en dus blijft de ploeg steken op één gewonnen uitwedstrijd dit seizoen.

De ploeg speelde met rouwbanden vanwege het overlijden deze week van twee oud-verdedigers: Barry Hulshoff en Jos (Sjeng) Lacroix.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen