Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verspeelt voorsprong en verliest tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 22:13

MVV heeft geen punt uit Velsen-Zuid mee teruggenomen. De Maastrichtse equipe gaf een goed resultaat weg en verloor, na een voorsprong, met 2-1 van Telstar.

Fuat Usta startte met dezelfde basis als afgelopen zondag, toen in de Geusselt met 3-0 werd gewonnen van Go Ahead Eagles. Maar dat bleek geen garantie voor succes.

Voorsprong
MVV kwam in IJmuiden weliswaar na een kwartier op voorsprong. Anthony van den Hurk werd in de zestien neergelegd en de arbiter zag er een strafschop in. De club-topscorer nam de elf meter zelf en maakte geen fout: 0-1.

Topscorer
De topscorer aan de andere kant, Reda Kharcouch kon spelen ondanks enkele pijntjes eerder deze week. Ex-MVV-trainer Andries Jonker had zijn elftal wel op een aantal plekken moeten aanpassen vanwege blessures. Toch heerste zijn ploeg na die achterstand. Telstar kreeg een drietal kansen, maar Shayne Pattynama schoot naast alleen voor de doelman; Sven van Doorm raakte uit een vrije trap de buitenkant van de paal. En Nigel Bertrams redde prima op een schot van Kharcouch.

Vlak voor rust ranselde Bertrams nog een schot van ver uit zijn doel.

Telstar - MVV (21 feb 2020)
Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie

Tweede helft
De eerste mogelijkheden in de tweede helft helft waren voor MVV, maar Thijmen Goppel en Joshua Holtby maakten het niet af. Kharchouch was wél doeltreffend. Van Acker greep niet daadkrachtig in en vanaf zestien meter krulde de Telstar-aanvaller de gelijkmaker binnen. Bertrams redde daarna knap op een kopbal van Kharchouch. MVV kwam in die fase niet meer van het eigen doel weg.

Wankelen
De Maastrichtse ploeg wankelde. MVV-goalie Nigel Bertrams hield zijn ploeg met meerdere goede reflexen in de wedstrijd maar moest in de 79ste minuut capituleren. Opnieuw was Kharchouch trefzeker en de Telstar-spits zette MVV nu op achterstand. Die kwam MVV niet meer te boven en dus blijft de ploeg steken op één gewonnen uitwedstrijd dit seizoen.

De ploeg speelde met rouwbanden vanwege het overlijden deze week van twee oud-verdedigers: Barry Hulshoff en Jos (Sjeng) Lacroix.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen