Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verspeelt kans op periodetitel na laat gelijkspel

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 21:59

MVV heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City FC niet kunnen winnen. Het werd door een late tegentreffer nog gelijk: 1-1.

Overtuigend was het niet, maar de Maastrichtse club leek na de nederlaag voor carnaval bij Go Ahead Eagles weer drie punten te gaan pakken. Koen Kostons scoorde in de 56ste minuut de 1-0. In de 88ste minuut bracht een kopbal van Stijn Meijer de 1-1 eindstand op het scorebord.

Waarschuwingsschot
H
et eerste waarschuwingsschot vrijdagavond tegen Almere kwam van Jordy Croux. Op zijn bekende manier kwam hij vanaf rechts naar binnen en schoot met links op het doel: Almere-doelman Agil Etemadi tikte de bal tot corner. Een paar minuten later moest MVV-keeper Luuk Koopmans handelend optreden. Ook hij tikte een schot tot hoekschop, die verder niks opleverde. In het eerste half uur gebeurde er verder weinig opzienbarends.

Slaapverwekkend
Op een goed schot van Ricardo Kip na, dat door doelman Koopmans uit de hoek getikt werd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Als er al kansen waren, waren ze voor de bezoekers. MVV gaf niet thuis en leek wel in slaap gesukkeld door het duffe begin van de wedstrijd. Een kleine opleving kende MVV wel nog voor rust, maar het schot van Joeri
Schroijen ging ruim over.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Afwezigheid
Het bleef opvallend rustig, ook op de tribune waar het fanatieke deel van de MVV-aanhang vrijwel afwezig was. Een aardige openingsfase van de tweede helft ging aan hun voorbij. Eerst was er de kans voor Almere, maar Koopmans bracht redding. Via zijn snelle spelhervatting werd de bal door Marnick Vermijl vanaf de middellijn centraal voorin geplaatst, waar Kostons opdook in de spits. Hij was drie verdedigers te snel af en rondde de knappe voorzet in de 56ste minuut trefzeker af: 1-0.

Dichtbij doelpunt
Daarna was MVV twee keer dicht bij de 2-0. Twee kopballen - eerst van Vermijl, daarna van Kostons - gingen maar net naast. Daarna moest Koopmans weer in actie komen en ook deze keer pareerde hij het schot van Youri Loen. Hij hield de voorsprong van de thuisclub vast.

Niet onverdiend
Almere City zocht de aanval en daardoor kreeg Van den Hurk de ruimte. De MVV-spits liet na om de wedstrijd te beslissen. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd (77ste minuut). Almere legde zich niet neer bij het verlies en de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen zocht de aanval. Dat resulteerde in een late, maar niet onverdiende tegentreffer.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen