Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verspeelt kans op periodetitel na laat gelijkspel

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 21:59

MVV heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City FC niet kunnen winnen. Het werd door een late tegentreffer nog gelijk: 1-1.

Overtuigend was het niet, maar de Maastrichtse club leek na de nederlaag voor carnaval bij Go Ahead Eagles weer drie punten te gaan pakken. Koen Kostons scoorde in de 56ste minuut de 1-0. In de 88ste minuut bracht een kopbal van Stijn Meijer de 1-1 eindstand op het scorebord.

Waarschuwingsschot
H
et eerste waarschuwingsschot vrijdagavond tegen Almere kwam van Jordy Croux. Op zijn bekende manier kwam hij vanaf rechts naar binnen en schoot met links op het doel: Almere-doelman Agil Etemadi tikte de bal tot corner. Een paar minuten later moest MVV-keeper Luuk Koopmans handelend optreden. Ook hij tikte een schot tot hoekschop, die verder niks opleverde. In het eerste half uur gebeurde er verder weinig opzienbarends.

Slaapverwekkend
Op een goed schot van Ricardo Kip na, dat door doelman Koopmans uit de hoek getikt werd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Als er al kansen waren, waren ze voor de bezoekers. MVV gaf niet thuis en leek wel in slaap gesukkeld door het duffe begin van de wedstrijd. Een kleine opleving kende MVV wel nog voor rust, maar het schot van Joeri
Schroijen ging ruim over.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Afwezigheid
Het bleef opvallend rustig, ook op de tribune waar het fanatieke deel van de MVV-aanhang vrijwel afwezig was. Een aardige openingsfase van de tweede helft ging aan hun voorbij. Eerst was er de kans voor Almere, maar Koopmans bracht redding. Via zijn snelle spelhervatting werd de bal door Marnick Vermijl vanaf de middellijn centraal voorin geplaatst, waar Kostons opdook in de spits. Hij was drie verdedigers te snel af en rondde de knappe voorzet in de 56ste minuut trefzeker af: 1-0.

Dichtbij doelpunt
Daarna was MVV twee keer dicht bij de 2-0. Twee kopballen - eerst van Vermijl, daarna van Kostons - gingen maar net naast. Daarna moest Koopmans weer in actie komen en ook deze keer pareerde hij het schot van Youri Loen. Hij hield de voorsprong van de thuisclub vast.

Niet onverdiend
Almere City zocht de aanval en daardoor kreeg Van den Hurk de ruimte. De MVV-spits liet na om de wedstrijd te beslissen. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd (77ste minuut). Almere legde zich niet neer bij het verlies en de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen zocht de aanval. Dat resulteerde in een late, maar niet onverdiende tegentreffer.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen