Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verslaat Jong Utrecht; derde achtereenvolgende zege

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 20:58

MVV heeft de uitwedstrijd bij Jong Utrecht met 0-1 gewonnen. Joy Lance Mickels maakte in de eerste helft de enige treffer.

Het is de derde achtereenvolgende overwinning voor de Maastrichtenaren. Ook wist de ploeg van trainer Kalezic wederom de nul vast te houden. Drie wedstrijden op rij de nul houden was sinds januari 2017 niet meer gebeurd.

Kansen
MVV begon sterk aan de wedstrijd op het Utrechtse trainingscomplex Zoudenbalch. In de eerste tien minuten kregen de Maastrichtenaren twee kansen. Een schot van Arne Naudts werd in de verdediging gesmoord en een treffer van Luc Mares werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kans op openingstreffer voor Jong Utrecht
De beste kans op de openingstreffer was echter voor Jong Utrecht. Topscorer Jeredy Hilterman kon net niet bij de perfecte voorzet komen waardoor doelman Mike Haverkotte niet in actie hoefde te komen. Voor de MVV-verdediging was dit wel een waarschuwing dat er zeker bij voorzetten beter opgelet moest worden.

Mickels scoort
Jong Utrecht legde verzorgd voetbal op de grasmat. Ze kregen uit een hoekschop middels een kopbal van verdediger Ruben Kluivert ook nog eens een uitstekende kans om te scoren. Maar daar waar Jong Utrecht verzuimde om te scoren, deed MVV middels Mickels dat wel. In de 23ste minuut kon hij de bal van dichtbij eenvoudig binnen tikken en nam MVV tegen de veldverhouding in de leiding.

Jong Utrecht beter
In de 36ste minuut leek Jong Utrecht-middenvelder Mallahi op weg naar de gelijkmaker. Van kortbij schoof hij de bal echter voorlangs het doel van Havekotte. MVV kwam met de schrik vrij. Dat gebeurde ook vijf minuten later toen Derensili Sanches Fernandes de hoek voor het uitzoeken had. De aanvaller van Jong Utrecht schoot de bal echter recht op de Maastrichtse goalie af. Mede door de gemiste kansen van Jong Utrecht en de reddingen van Havekotte kon MVV met een minimale voorsprong de kleedkamer voor de rust opzoeken.

Havekotte
Jong Utrecht ging in de tweede helft door met het creëren van kansen. Tim Pieters zag zijn schot in de handen van doelman Havekotte belanden. Wat betreft acties had de doelman van MVV niet te klagen. Alle ballen die hij op doel kreeg kwamen binnen zijn bereik en kon hij relatief gemakkelijk onschadelijk maken.

Meer grip op de tegenstander
MVV kreeg in de tweede helft meer grip op de tegenstander. Na een kleine twintig minuten voetballen kwam er zowaar een mooie kans voor Jerome Deom. De MVV'er kwam net iets te kort om binnen het doelgebied goed te kunnen uithalen. De Utrechtse verdediging kon hem nog net de voet dwars zetten.

Stootkracht Jong Utrecht neemt af
Naarmate de tweede helft vorderde, de stand 0-1 in Maastrichts voordeel bleef, nam de stootkracht van de aanvallers van Jong Utrecht af. Voor een groot gedeelte kwam dit omdat MVV de organisatie in het veld goed had staan. Dat zal trainer Darije Kalezic ongetwijfeld een goed gevoel hebben gegeven. Daar waar in het begin van de competitie de ploeg regelmatig in de slotfase onderuit ging bleef men nu vrij gemakkelijk overeind.

Blummel kan de wedstijd beslissen
Met nog een kwartier te spelen kon Sven Blummel de wedstrijd op slot gooien. Opkomend vanaf de rechterkant koos hij voor eigen succes. Zij schot ging echter over het Utrechtse doel heen. Afspelen op de voor het doel vrij staande Naudts was in dit geval een betere en mogelijk effectievere oplossing geweest. In de laatste tien minuten kwam de voorsprong van MVV niet meer in gevaar. De ploeg van Kalezic speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

Paar keer geluk gehad
MVV-aanvoerder Mares gaf na afloop voor de camera van ESPN aan dat ze een paar keer geluk hadden bij de kansen die Jong Utrecht kreeg. "Als groep gaan we steeds meer naar elkaar toe. We hebben er een paar nieuwe spelers bij en daardoor zijn we als ploeg steeds meer aan het groeien," analyseerde hij direct na afloop van het duel.

Door deze overwinning gaat MVV op de ranglijst over Jong Utrecht heen. De Maastrichtenaren klimmen nu op naar de 14de plek in de Keukenkampioendivisie. De volgende tegenstander van MVV is wederom een jeugdige ploeg: Jong AZ.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen