Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV verslaat Jong Utrecht in de Geusselt

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 20:05

MVV heeft met 3-1 van Jong FC Utrecht gewonnen. Uitblinker aan de kant van de Maastrichtenaren was Kelechi Nwakali, die tweemaal op fraaie wijze wist te scoren.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam na zeven minuten spelen van de voet van Tuur Houben. De MVV-aanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings naast. Een kwartier later hadden de Maastrichtenaren meer geluk. Na een vloeiende aanval legde Shermaine Martina de bal af op Kelechi Nwakali, die met een geplaatst schot de 1-0 liet aantekenen.

Maastrichtse reddingen
MVV was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar ook Jong FC Utrecht liet zich gelden. Zo namen Nick Venema en Mohammed Mallahi het doel van Michael Verrips onder vuur, maar in beide gevallen kon de MVV-keeper redding te brengen.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Voorsprong verdubbeld
Al vroeg in de tweede helft verdubbelde de ploeg van trainer Ron Elsen de voorsprong. Vier minuten na rust kwam Kelechi Nwakali in balbezit op het middenveld, soleerde door de Utrechtse verdediging en schoot prachtig raak: 2-0.

Net naast
Niet veel later kreeg MVV een grote kans op de 3-0. Jonathan Okita bracht met een voorzet Atilla Yildrim in stelling, maar de spits wist vanuit een kansrijke positie niet tot scoren te komen. Zijn inzet belandde net naast
het doel. MVV vervolgde de jacht op de derde treffer. Yildrim en Tuur Houben waren dichtbij een doelpunt, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Uit het niets
Waar de thuisploeg verzuimde de score op te laten lopen, kwamen de bezoekers uit het niets terug in de wedstrijd. Het was Nick Venema die de bal plots voor de voeten kreeg en koelbloedig afrondde: 2-1.

Zinderend slot
Jong FC Utrecht probeerde de gelijkmaker te forceren, maar het was MVV dat in de slotfase twee grote mogelijkheden kreeg om er 3-1 van te maken, maar zowel Houben als invaller Dogan Golpek slaagden er niet in doelman Marsman te passeren. MVV leek zich op te moeten maken voor enkele zinderende slotminuten, maar vlak voor tijd maakte Yildrim aan alle Maastrichtse onzekerheid een einde door de 3-1 tegen de touwen te jagen.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen