Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verslaat Den Bosch, Fortuna verliest van Standard Luik

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 14:21

MVV Maastricht heeft de oefenwedstrijd tegen en in Den Bosch met 1-2 gewonnen. Fortuna speelde in Luik tegen Standard en verloor met 3-1.

De Maastrichtenaren begonnen met de drie van Standaard Luik gehuurde spelers aan de wedstrijd tegen Den Bosch.

Late doelkans
MVV kreeg pas halverwege de eerste helft een doelkans, maar Kai Bösing schoot hoog over. Een paar minuten voor rust krulde Sven Blummel de bal millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Achterstand weggewerkt
Acht minuten na rust kwam Den Bosch op voorsprong, maar nieuweling Lucas Kalala maakte kort daarna gelijk. Halverwege de tweede helft zette Orhan Dzepar na een voorzet van Sven Blummel de Maastrichtenaren op voorsprong.

De Bosschenaren probeerden in de slotfase de achterstand nog weg te werken, maar MVV hield stand en won met 1-2.

Fortuna verliest van Standard Luik
Fortuna Sittard oefende zaterdagmiddag tegen Standard Luik en verloor op het trainingscomplex van de Belgische club met 3-1. Bassala Sambou maakte de Sittardse treffer.

Standard Luik stond na ruim tien minuten spelen al met 0-2 voor. Twee dode spelmomenten, een hoekschop en een vrijetrap zorgden er voor dat Fortuna Sittard al snel aan de bak moest. Halverwege het eerste bedrijf kreeg de ploeg van Sjors Ultee meer grip op de wedstrijd.

Roel Janssen mist van 11 meter
De Sittardenaren kwamen langszij dankzij Bassala Sambou die de rebound binnen gleed nadat Roel Janssen van elf meter had gemist. In het slot van de eerste helft waren Sambou en Arian Kastrati nog dichtbij een treffer, maar doelman en paal brachten redding.

In de 53e minuut verscheen Lestienne alleen tegenover doelman Yanick van Osch en tikte de 3-1 in de goal. In de rest van de tweede helft minuten golfde het spel op een neer en werd er in het regenachtige Luik niet meer gescoord.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen