Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verrast bij NEC met zege

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 21:53

Het is MVV vrijdagavond gelukt om directe concurrent NEC met lege handen in Nijmegen achter te laten. De Maastrichtenaren pakten de winst met 0-1.

De Nijmegenaren stond voor aanvang van de wedstrijd één punt onder de ploeg van Ron Elsen.

Frisser
MVV speelde frisser dan vorige week tegen RKC en trok in de eerste minuten het initiatief naar zich toe. Dat leverde een aantal hoekschoppen op en een kansje voor Schroijen. In de ploeg van trainer Ron Elsen debuteerde de 16-jarige Xavier Mbuyamba op de rechtsback-positie. Hij kreeg een basisplek omdat de vleugelverdedigers Vermijl en Moustafa geblesseerd zijn.

Gegrabbel
Bij NEC liep het voor rust niet echt en ondanks dat de ploeg iets meer van het spel kreeg, kwamen de Sterrendragers op voorsprong. Luc Mares profiteerde in de 33e minuut van gegrabbel van de NEC-doelman. 0-1 was ook de ruststand.

Foto: Frank Kerbusch

Vechtwedstrijd
In de tweede helft werd het een echte 'vechtwedstrijd'. Veel inzet, veel duels en overtredingen (geel voor doelpuntenmaker Mares en Van den Hurk). Via Joeri Schroijen kreeg de Maastrichtse ploeg een goede kans, maar het schot ging voorlangs.

Afgekeurde goal
Langzaam werd de druk van NEC groter. Verder dan een afgekeurde goal van Okita, één van de drie ex-MVV'ers die in Nijmegen speelt (Labylle en Braken zijn de anderen). Goede kansen voor diezelfde Okita en Achabar kreeg de thuisploeg nog, maar MVV gaf de zege niet meer uit handen en staat na de zevende winstpartij weer in het linker rijtje.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen