Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV verrast bij NEC met zege

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 21:53

Het is MVV vrijdagavond gelukt om directe concurrent NEC met lege handen in Nijmegen achter te laten. De Maastrichtenaren pakten de winst met 0-1.

De Nijmegenaren stond voor aanvang van de wedstrijd één punt onder de ploeg van Ron Elsen.

Frisser
MVV speelde frisser dan vorige week tegen RKC en trok in de eerste minuten het initiatief naar zich toe. Dat leverde een aantal hoekschoppen op en een kansje voor Schroijen. In de ploeg van trainer Ron Elsen debuteerde de 16-jarige Xavier Mbuyamba op de rechtsback-positie. Hij kreeg een basisplek omdat de vleugelverdedigers Vermijl en Moustafa geblesseerd zijn.

Gegrabbel
Bij NEC liep het voor rust niet echt en ondanks dat de ploeg iets meer van het spel kreeg, kwamen de Sterrendragers op voorsprong. Luc Mares profiteerde in de 33e minuut van gegrabbel van de NEC-doelman. 0-1 was ook de ruststand.

Foto: Frank Kerbusch

Vechtwedstrijd
In de tweede helft werd het een echte 'vechtwedstrijd'. Veel inzet, veel duels en overtredingen (geel voor doelpuntenmaker Mares en Van den Hurk). Via Joeri Schroijen kreeg de Maastrichtse ploeg een goede kans, maar het schot ging voorlangs.

Afgekeurde goal
Langzaam werd de druk van NEC groter. Verder dan een afgekeurde goal van Okita, één van de drie ex-MVV'ers die in Nijmegen speelt (Labylle en Braken zijn de anderen). Goede kansen voor diezelfde Okita en Achabar kreeg de thuisploeg nog, maar MVV gaf de zege niet meer uit handen en staat na de zevende winstpartij weer in het linker rijtje.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen