Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verliest in voorlaatste minuut

Geplaatst opzaterdag 18 juli 2020 - 21:53

De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in de 89e minuut verloren gegaan voor het MVV van trainer Kalezic.

In De Geusselt maakte Helmond Sport-testspeler Chovanie Atmakarijo het verschil: 0-1.

Beste kansen
MVV had binnen het kwartier al op voorsprong kunnen komen, maar Schroijen en Kostons misten scherpte voor het doel bij goede kansen. Helmond Sport was in het eerste bedrijf slechts één keer gevaarlijk met Jordy Thomassen. Na rust miste Kostons opnieuw, evenals de invallers Raoul Last, Twan Visser en Ibou Cherif. De laatste stond amper een minuut in het veld toen hij oog in oog kwam te staan met de Limburgse Helmond-keeper Stijn van Gassel.

Tom Plezier beste testspeler
MVV speelde een groot deel van het duel met zes testspelers: de Finse buitenspeler Strawinsky, de Frans -Congolese spits Tutu, de Duitse linker middenvelder Patrick Finger, linksback Tom Plezier en de keepers Zbinden (Zwitser) en Cymer (Duitser). Aan de 23-jarige linksback uit Leiderdorp lijkt MVV op het eerste oog het meeste plezier te gaan beleven: sterk aan de bal, keihard in de duels en aanvallend ingesteld. Maar Raoul Last zal zich op die linksbackpositie weren.

Onverwachte goal
In de tweede helft redde doelman Cymer knap, toen Dean van der Sluys de beste Helmond-kans van de wedstrijd kreeg. Het was door de onverwachte goal van Atmakarijo tegen de verhouding in niet voldoende voor een dikverdiende gelijkspel.

Keeper
MVV is op jacht naar een nieuwe eerste keeper én een scorende spits. Helaas kan Lars van Meurs, de derde doelman van het vorige seizoen, zich vanwege een liesblessure nog niet mengen in de keepersstrijd.

Scorende spits
Een makkelijk scorende spits zal ook een vereiste worden om komend seizoen de play-offs te halen. Zoals MVV het vorige seizoen speelbaar eindigde, begon de ploeg in de voorbereiding: veel kansen creëren en toch verliezen. Tutu lijkt vooralsnog niet de opvolger van Anthony van den Hurk te worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen