Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verliest van koploper Volendam

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 22:12

Ondanks een goede wedstrijd heeft MVV geen punten overgehouden aan de ontmoeting met FC Volendam. Waar thuisploeg MVV geen kansen wist te benutten, scoorde Walid Ould-Chikh het beslissende doelpunt voor de bezoekers.

MVV moest tegen de koploper aantreden zonder vaste verdedigers Rico Zeegers en Clint Essers. Voorin was topscoorder Michy Ntelo niet inzetbaar, waardoor Fortuna Sittard huurling Arian Kastrati zijn debuut in de basis kon maken.

Niet bang
De ploeg van Klaas Wels was ondanks de negatieve resultaten in de laatste wedstrijden geenszins van plan zich in te graven voor het eigen doel. In het eerste half uur waren de Maastrichtenaren zelfs een aantal keren gevaarlijk voor het Volendamse doel.

Een grote kans voor MVV kwam op naam van Mart Remans in de 28ste minuut. Een voorzet aan de rechterkant van Sven Blummel ging over iedereen heen, waardoor Remans bij de tweede paal kon aannemen en op doel schieten. Zijn schot ging voorlangs en spits Kastrati kwam ook net tekort om het schot alsnog in te tikken.

MVV vergeet te scoren
De Volendammers hadden het meeste balbezit in de eerste helft evenals de meeste doelpogingen. Hele grote kansen leverde het niet op. Toch had MVV in de 41ste minuut de voorsprong moeten nemen. Eerst was het Kai Bösing die kon dribbelen tot aan de 16 meter en vrij op doel mocht schieten, maar zijn schot ging recht door het midden. Een aanval later zette Nick Souren goed door en gaf de bal af op Thomas van Bommel die wild over schoot in een zeer kansrijke positie binnen het strafschopgebied.

Thomas van Bommel
Thomas van Bommel baalt na een gemiste kans
Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Slordig Volendam
Waar de verwachting was dat koploper Volendam na rust op zoek zou gaan naar de overwinning, waren de Volendammers juist slordig in de verdediging en had MVV alle kans op de voorsprong. Direct na rust was MVV opnieuw te onstuimig in het afwerken, deze keer via invaller Tim Zeegers. Even later kon Kastrati de bal afpakken van de Volendamse verdediging, maar kwam Blummel net te kort om de verdiende voorsprong binnen te schieten.

Voorsprong Volendam
Tegen de verhouding in kwam de koploper toch op voorsprong in de 70ste minuut. Interim verdediger Orhan Džepar kopte de bal met te weinig kracht uit de eigen doelmond in de voeten van Walid Ould-Chikh. Deze hield zijn hoofd koel, kapte zichzelf vrij en kon daarna de 0-1 binnen schieten. Het was een tegenvaller voor MVV dat meer verdiende op dat moment. Toch bleven de Maastrichtenaren op zoek naar het verlossende doelpunt.

Toch weer verlies
Een aantal afstandsschoten kwamen nog dichtbij het doel van Filip Stankovic in de slotfase. In de blessuretijd kwam aanvoerder Blummel nog het dichtst bij de gelijkmaker. Een lange voorzet nam hij knap aan, maar ook zijn schot was te onrustig en ging ruim over. MVV mocht terugkijken op een goede wedstrijd tegen Volendam, maar ondanks een goede wedstrijd was de vijfde nederlaag op rij een feit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen