Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV verliest met 3-1 van Jong Ajax

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 22:15

MVV Maastricht heeft op sportpark De Toekomst in Duivendrecht met 3-1 verloren van Jong Ajax. Na deze nederlaag is MVV kansloos voor de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

De Maastrichtenaren mistten halverwege de eerste helft een strafschop en stonden bij rust door doelpunten van Danilo en Ünüvar met 2-0 achter. Na rust scoorde Danilo wederom voor de Ajacieden en redde Dzepar de Maastrichtse eer. Resultaat: 3-1.

Lees ook: MVV moet zonder zevental periodetiteldroom in leven houden

Aanvallend spel
De Ajacieden zochten direct de aanval en zetten MVV volledig onder druk. Dat leverde al direct een kans op, maar Clint Essers greep in voordat Danilo Pereira kon schieten. Essers blokte ook een afstandsschot van Naci Ünüvar. Het leverde de Amsterdammmers een hoekschop op, die door Devyne Rensch werd overgekopt.

Rebound
MVV verscheen pas na acht minuten voor het eerst op de helft van Jong Ajax en kreeg enkele minuten later een kans de score te openen. Sven Blummel schoot op het doel van Charlie Setford; de 17-jarige goalie kreeg de bal niet onder controle, maar stopte daarna de rebound van Mart Remans.

Blummel faalt vanaf de stip
Halverwege de eerste helft werd Remans door Devyne Rensch in het strafschopgebied onderuit gehaald.Het leverde MVV een strafschop op, maar het schot van Sven Blummel met links was te slap en werd door Charlie Setford gekeerd.

MVV begon na die misser beter in het spel te komen. Remans nam het Ajax doel onder vuur, maar stuitte op Setford en aan de overkant schoot Kian Fitz-Jim de bal rakelings langs het doel van Thijmen Nijhuis.

Ajax verzilvert strafschop
Na ruim een half uur ging Victor Jensen in het strafschopgebied onderuit en scoorde Danilo vanaf de penaltystip de 1-0 voor Jong Ajax.

MVV moest na die treffer alle zeilen bijzetten om voor rust niet op een grotere achterstand te komen. In blessuretijd rondde Naci Unüvar een fraaie combinatie af door de bal in het Maastrichtse doel te schieten : 2-0.

Tweede helft
Ook in de tweede helft bleven de Ajacieden MVV onder druk zetten. Thijmen Nijhuis kon een derde treffer van de Amsterdammers lang voorkomen. Hij keerde na een uur een schot op doel van Danilo, maar was even later kansloos op een schot van diezelfde Braziliaan die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte en direct daarna gewisseld werd voor goalgetter Max de Waal.

Kunst- en vliegwerk
De Amsterdammers bleven de aanval zoeken en probeerden de voorsprong te vergroten, maar strandden op Thijmen Nijhuis die met kunst- en vliegwerk zijn doel verdedigde. Twintig minuten voor tijd kreeg Sven Blummel de kans de Maastrichtse eer te redden, maar hij schoot van de rand van het strafschopgebied naast.

Slotminuten
De Ajacieden konden naar hartenlust combineren en kregen in de slotminuten nog een vrije trap, die Max de Waal vanaf zo’n 25 meter op de vuisten van de Maastrichtse doelman schoot. De Maastrichtse doelman stond ook zijn mannetje bij de de volgende aanvallen van Jong Ajax.

Eer gered
In de slotminuut redde de ingevallen Orhan Dzepar de Maastrichtse eer, waarna scheidsrechter Perez de wedstrijd affloot.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen