Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-trainer Elsen niet bang voor Van der Luer-effect

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 17:04

Trainer Ron Elsen van MVV is niet bang voor een mogelijk Van der Luer-effect bij Roda JC.

Eric van der Luer werd deze week aangesteld als trainer van Roda nadat Robert Molenaar was ontslagen.

Speciaal
Elsen vraagt zich af waarom hij in aanloop naar de Limburgse derby hiervoor bang zou moeten zijn. "Ik kijk nooit naar een tegenstander, maar houd me bezig met mijn eigen team." Volgens de oefenmeester is het duel met de Kerkraadse buur altijd speciaal. "Iedereen begrijpt dat het hier om meer dan alleen de drie punten gaat." Middenvelder Ricardo Ippel beaamt dat. "Je hoort het in de stad in aanloop naar dit duel dat het heel speciaal is voor de mensen, maar natuurlijk ook voor ons als spelers."

Boycot
MVV zal het tijdens de wedstrijd moeten doen zonder een grote aanhang. Ze weigeren naar Kerkrade af te reizen omdat ze uit veiligheidsoverwegingen in eerste instantie maar met een kleinere groep welkom waren in Kerkrade. Hoewel dat besluit is teruggedraaid kiezen veel fans ervoor de wedstrijd te volgen via een groot scherm in stadion. Ippel betreurt de gang van zaken. "Maar als ze ons in de Geusselt aanmoedigen, zullen we dat in Kerkrade vast en zeker wel merken."

1000
MVV schat dat zo'n duizend Maastrichtse supporters de uitwedstrijd thuis komen bekijken. De derby wordt zondag 24 maart gespeeld.

L1mburg Centraal
Meer over het duel ook in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen