Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-trainer Elsen niet bang voor Van der Luer-effect

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 17:04

Trainer Ron Elsen van MVV is niet bang voor een mogelijk Van der Luer-effect bij Roda JC.

Eric van der Luer werd deze week aangesteld als trainer van Roda nadat Robert Molenaar was ontslagen.

Speciaal
Elsen vraagt zich af waarom hij in aanloop naar de Limburgse derby hiervoor bang zou moeten zijn. "Ik kijk nooit naar een tegenstander, maar houd me bezig met mijn eigen team." Volgens de oefenmeester is het duel met de Kerkraadse buur altijd speciaal. "Iedereen begrijpt dat het hier om meer dan alleen de drie punten gaat." Middenvelder Ricardo Ippel beaamt dat. "Je hoort het in de stad in aanloop naar dit duel dat het heel speciaal is voor de mensen, maar natuurlijk ook voor ons als spelers."

Boycot
MVV zal het tijdens de wedstrijd moeten doen zonder een grote aanhang. Ze weigeren naar Kerkrade af te reizen omdat ze uit veiligheidsoverwegingen in eerste instantie maar met een kleinere groep welkom waren in Kerkrade. Hoewel dat besluit is teruggedraaid kiezen veel fans ervoor de wedstrijd te volgen via een groot scherm in stadion. Ippel betreurt de gang van zaken. "Maar als ze ons in de Geusselt aanmoedigen, zullen we dat in Kerkrade vast en zeker wel merken."

1000
MVV schat dat zo'n duizend Maastrichtse supporters de uitwedstrijd thuis komen bekijken. De derby wordt zondag 24 maart gespeeld.

L1mburg Centraal
Meer over het duel ook in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen