Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV tegen Volendam met geïmproviseerde defensie én Kastrati

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 18:18

Uitgerekend tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam zal MVV Maastricht vrijdagavond het tij van nederlagen moeten keren.

Alsof die klus voor coach Klaas Wels en zijn troepen nog niet zwaar genoeg was, moet MVV dat zonder twee vaste basisspelers gaan bewerkstelligen: rechtsback Rico Zeegers en centrale verdediger Clint Essers zijn vanwege hun vijfde gele kaart van het seizoen geschorst.

Dzepar en Delferriere
Wels heeft in de defensie weinig alternatieven voorhanden en kiest ervoor om middenvelder Orhan Dzepar centraal in de verdediging te posteren. Dzepar speelde daar ook al in december in de wedstrijd tegen Emmen (0-1 verlies). De rechtsbackpositie zal tegen Volendam ingevuld worden door Allan Delferriere.

Afdwingen
De Standard-huurling is bij MVV normaliter bankzitter en in de wedstrijden die hij wel speelde, stond hij vooral centraal in de verdediging. "Bij Standard heeft hij wel veel als rechtsback gespeeld", licht Wels toe. De coach heeft ondanks de aanpassingen vertrouwen in een goede prestatie. "De jongens werken ontzettend hard, ik geniet van hun arbeid en enthousiasme. Deze groep verdient eens een positieve uitslag, maar zal dat wel zelf moeten afdwingen."

Zeven wedstrijden zegeloos
En het is alweer even geleden dat MVV met een overwinning van het veld stapte: de Sterrendragers wonnen op 19 november voor het laatst, uit bij Almere City (0-2). Sindsdien volgde een serie van zeven competitieduels zonder zege. Vijf van die zeven wedstrijden gingen zelfs verloren.

Weinig ruimte
Wels vindt het belangrijk dat zijn ploeg in een 'goede, compacte organisatie' speelt tegen de Volendammers. "We zullen met weinig ruimte tussen onze linies moeten spelen, want Volendam weet wel raad met die ruimte", zegt de coach over zijn defensief plan. In aanvallend opzicht brengt Wels ook een troef in: nieuweling Arian Kastrati, die gehuurd wordt van Fortuna, begint voor het eerst in de basis. Hij moet als kapstok voor de andere aanvallers gaan fungeren.

Vier aanvallers
"Arian is groot en sterk, en goed met zijn rug naar de goal. Het is een type dat we nog niet hadden", aldus Wels. Naast Kastrati stelt de trainer ook Sven Blummel, Mart Remans én Mitchy Ntelo op.

Plan
Eerder dit seizoen werd MVV in Volendam met 5-0 afgeschminkt. De formatie van Wim Jonk is bovendien de trotste koploper, heeft sinds 13 augustus niet meer verloren in de competitie en lijkt op weg naar promotie naar de Eredivisie. "Het is zonder twijfel één van de beste ploegen van de competitie", vindt Wels. "Maar we hebben een plan gemaakt en ik heb vertrouwen in een goede afloop."

Live
Vrijdag wordt er om 20:00 uur afgetrapt in Stadion De Geusselt. De wedstrijd MVV Maastricht - FC Volendam is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen