Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-supporters niet welkom bij Helmond Sport

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 11:24

Helmond Sport heeft besloten geen MVV-supporters toe te laten tijdens de competitiewedstrijd op vrijdag 26 oktober.

Dat zegt Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport. "Er hebben zich voor, tijdens en na de laatste ontmoeting in april diverse incidenten voorgedaan. Dit heeft binnen en buiten de club voor veel negatieve publiciteit gezorgd. En dus zijn supporters niet welkom."

Buiten proportie
MVV is op zijn zachtst gezegd niet blij met het besluit en vraagt aan Helmond Sport om deze terug te draaien. "Deze maatregel is disproportioneel", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Ja, er braken rellen uit na de wedstrijd van 6 april. Maar voor zover ik weet, waren daar geen MVV-supporters bij betrokken. Dus deze maatregel is te zwaar." Wat wél gebeurde, was het volgende: op 6 april bracht een aantal supporters van MVV een vlag met daarop een varkenskop mee het uitvak in.

Oud incident
Daarmee verwezen ze naar een incident uit het verleden. Limburgse fans hebben ooit een varkenskop in de tuin van Fons Jacobs, oud-burgemeester van Helmond, gelegd. Aanleiding destijds was het besluit om na ongeregeldheden bij duels tussen MVV en Helmond uit-supporters te weren. "Ik heb de beelden gezien. En nee, het was niet netjes uiteraard, maar het is geen reden om supporters te verbannen uit het stadion", zegt Penders. "Wedstrijden tussen Helmond Sport en MVV zorgen altijd wel voor een beetje commotie, maar dat is ook alles dat er was."

Ook verbod in de stad
Parallel aan het besluit van Helmond Sport heeft de lokale gezagsdriehoek besloten om de supporters in de stad te weren middels een gemeentelijk gebiedsverbod. "Helmond Sport neemt als gastheer van de wedstrijd haar verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Daar koppelen wij een gemeentelijk gebiedsverbod aan", zegt burgemeester van Helmond Elly Blanksma in een persverklaring. "Dit betekent dat mensen die zich zichtbaar maken als supporter van MVV op 26 oktober niet welkom zijn in Helmond." MVV heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit.

Slechte naam
MVV maakt bepaald geen vrienden de laatste tijd. Na het bekerduel met FC Utrecht braken eind vorige maand rellen uit. Die ontstonden nadat de meegereisde supporters van MVV door een hek in het bezoekersvak braken. De politie moest de vechtende supportersgroepen uit elkaar halen. Op zondag 14 oktober ging het ook al mis. Onderweg naar Enschede voor het duel tegen FC Twente werden er supportersbussen aangehouden voor een alcoholcontrole. De afspraak was dat er geen alcohol gedronken mocht worden in supportersbussen.

Deze afspraak was onderdeel van een standaardprocedure. In aanloop naar de duels in De Grolsch Veste vindt overleg plaats tussen de gemeente, politie en FC Twente om te bekijken of er nog speciale maatregelen nodig zijn om de wedstrijd netjes te laten verlopen. Voor het duel met MVV was dat het geval aangezien supporters van MVV de laatste weken negatief in het nieuws waren geweest. Bij de aanhouding van de bussen weigerden MVV-supporters volgens de politie om zich te laten controleren op alchoholgebruik. Daarop besloot de politie twee hele bussen terug te sturen naar Maastricht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen