Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-supporters niet welkom bij Helmond Sport

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 11:24

Helmond Sport heeft besloten geen MVV-supporters toe te laten tijdens de competitiewedstrijd op vrijdag 26 oktober.

Dat zegt Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport. "Er hebben zich voor, tijdens en na de laatste ontmoeting in april diverse incidenten voorgedaan. Dit heeft binnen en buiten de club voor veel negatieve publiciteit gezorgd. En dus zijn supporters niet welkom."

Buiten proportie
MVV is op zijn zachtst gezegd niet blij met het besluit en vraagt aan Helmond Sport om deze terug te draaien. "Deze maatregel is disproportioneel", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Ja, er braken rellen uit na de wedstrijd van 6 april. Maar voor zover ik weet, waren daar geen MVV-supporters bij betrokken. Dus deze maatregel is te zwaar." Wat wél gebeurde, was het volgende: op 6 april bracht een aantal supporters van MVV een vlag met daarop een varkenskop mee het uitvak in.

Oud incident
Daarmee verwezen ze naar een incident uit het verleden. Limburgse fans hebben ooit een varkenskop in de tuin van Fons Jacobs, oud-burgemeester van Helmond, gelegd. Aanleiding destijds was het besluit om na ongeregeldheden bij duels tussen MVV en Helmond uit-supporters te weren. "Ik heb de beelden gezien. En nee, het was niet netjes uiteraard, maar het is geen reden om supporters te verbannen uit het stadion", zegt Penders. "Wedstrijden tussen Helmond Sport en MVV zorgen altijd wel voor een beetje commotie, maar dat is ook alles dat er was."

Ook verbod in de stad
Parallel aan het besluit van Helmond Sport heeft de lokale gezagsdriehoek besloten om de supporters in de stad te weren middels een gemeentelijk gebiedsverbod. "Helmond Sport neemt als gastheer van de wedstrijd haar verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Daar koppelen wij een gemeentelijk gebiedsverbod aan", zegt burgemeester van Helmond Elly Blanksma in een persverklaring. "Dit betekent dat mensen die zich zichtbaar maken als supporter van MVV op 26 oktober niet welkom zijn in Helmond." MVV heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit.

Slechte naam
MVV maakt bepaald geen vrienden de laatste tijd. Na het bekerduel met FC Utrecht braken eind vorige maand rellen uit. Die ontstonden nadat de meegereisde supporters van MVV door een hek in het bezoekersvak braken. De politie moest de vechtende supportersgroepen uit elkaar halen. Op zondag 14 oktober ging het ook al mis. Onderweg naar Enschede voor het duel tegen FC Twente werden er supportersbussen aangehouden voor een alcoholcontrole. De afspraak was dat er geen alcohol gedronken mocht worden in supportersbussen.

Deze afspraak was onderdeel van een standaardprocedure. In aanloop naar de duels in De Grolsch Veste vindt overleg plaats tussen de gemeente, politie en FC Twente om te bekijken of er nog speciale maatregelen nodig zijn om de wedstrijd netjes te laten verlopen. Voor het duel met MVV was dat het geval aangezien supporters van MVV de laatste weken negatief in het nieuws waren geweest. Bij de aanhouding van de bussen weigerden MVV-supporters volgens de politie om zich te laten controleren op alchoholgebruik. Daarop besloot de politie twee hele bussen terug te sturen naar Maastricht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen